Painokonevalmistajien näkymät parantuneet

14.8.2015 07:26Uutiset » Toimiala

Suurten eurooppalaisten painokonevalmistajien näkymät ovat parantuneet vuoden alkupuoliskolla. Heidelberg, KBA ja Manroland ovat kaikki raportoineet tilauskannan parantumisesta, myynnin kasvusta ja kannattavuuden noususta.

Viime vuodet ovat olleet vaikeita arkkipainokoneiden ja rotaatiopainokoneiden valmistajille. Nyt näyttää paremmalta, kun koneita tilataan enemmän ja tarvikemyynti kasvaa. Heidelberg toteaa jo tiedotteessaan, että yhtiön uudelleenjärjestelyvaihe on ohi ja yhtiö keskittyy jatkossa kasvun hallitsemiseen.

Heidelbergin tilauskanta vahvistui tuloskauden ensimmäisellä neljänneksellä huhti-kesäkuussa. Myynti kasvoi 29 % viime vuoteen verrattuna ja tulos parani.

KBA raportoi tilauskantansa kasvaneen kolmanneksen alkuvuonna. Arkkikonemyynti nousi peräti 40 % erityisesti pakkausalan hyvän kysynnän ansiosta. Kaikki liiketoiminta-alueet saavuttivat positiivisen tuloksen.

Manroland Sheetfedin tehtaan tilauskirjat ovat täynnä alkuvuoden hyvän tilauskertymän ansiosta. Myynti kasvoi vuoden alkupuoliskolla 20 % ja tulos parani.

Kuva: KBA:n uusi RotaJet VL -digipainokone.

Share: