Painokoneiden markkinanäkymät parantuneet

12.2.2016 09:01Uutiset » Toimiala
Manrolandin uusi Roland 700 Evolution -painokone menestyi hyvin vuonna 2015. Se asennettiin mm. Samson Druck-painotaloon Itävallassa.
Manrolandin uusi Roland 700 Evolution -painokone menestyi hyvin vuonna 2015. Se asennettiin mm. Samson Druck-painotaloon Itävallassa.

Suurten saksalaisten painokonevalmistajien tilauskirjat paisuvat, ja tulokset ovat parantuneet. Alan markkinanäkyvät ovat kohentuneet vuoden 2015 aikana selvästi. Valmistajat tekevät nyt tulosta saneerausten jälkeen.

Manroland Sheetfed-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tony Langley sanoo uusien painokoneiden markkinoiden kasvaneen hieman vuonna 2015 ja tilausmäärien lisääntyneen. Euron devalvoituminen vauhditti kehitystä erityisesti alkuvuonna.

– Uusien laitteiden hinnat olivat kireällä, mutta jälkimarkkinoilla oli vilkasta, Varaosien ja huollon kysyntä on kasvanut, Langley sanoo.

Manroland Sheetfed -yhtiö paransi tulostaan neljäntenä vuonna peräkkäin vuonna 2015. Myynti kasvoi noin prosentin 291,9 miljoonaan euroon.

Myös maailman suurin painokoneiden valmistaja Heidelberg on kertonut tuloksen parantumisesta vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yritys tekee nyt jälleen positiivista tulosta yhdeksän kuukauden uudelleenjärjestelyjen jälkeen. Myynti kasvoi tänä aikana 16 % 1,8 miljardiin euroon erityisesti palvelutoimialan hyvän kehityksen ansiosta.

Kolmas suuri painokoneiden valmistaja Koenig & Bauer (KBA) on sekin saanut tuloskehityksen käännettyä, ja oli voitolla syyskuun lopussa päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla.

Share: