Painoalalla positiiviset näkymät Drupa-raportin mukaan

20.3.2015 08:58Uutiset » Toimiala

Maailman painoala on toipunut taantumasta, ja alan näkymät 2015 ovat yllättävänkin positiivisia. Nämä ovat ennakkotietoja toisesta Drupa Global Trends -raportista, joka julkaistaan maaliskuun lopussa.

Maailman painoalan tilaa kartoittava raportti perustuu yli 1 100 alan kansainvälisen päättäjän vastauksiin, joita kerättiin lokakuussa 2014. Mukana oli sekä painopalvelujen tuottajia että alan laitteiden ja palvelujen toimittajia. Yli 48 % kyselyyn vastanneista painopalvelujen tuottajista odotti yrityksensä taloudellisen tilanteen paranevan ja vain 7 % odotti huonompia aikoja. Toimittajista 51 % odotti eteenpäinmenoa ja vain 8 % taantumista.

Vaikka ongelmiakin riittää, niin raportin mukaan sekä tuottajilla että toimittajilla on runsaasti investointisuunnitelmia. Uusiin tuotteisiin ja palveluihin panostaminen on kuitenkin vielä alkuvaiheessaan, sillä sekä digitaalisen painamisen että muiden kuin painopalvelujen osuus painoalan yritysten liikevaihdosta on vielä pieni. Vain 10 % yrityksistä sai digipainamisesta enemmän kuin 25 % liikevaihdostaan. Vain 27 % yrityksistä keräsi muista kuin painopalveluista enemmän kuin 10 % liikevaihdostaan.

Kuva Drupa 2012-messuilta/Drupa.

Share: