Painoala lisäämässä investointeja maailmalla

6.3.2014 08:32Uutiset » Toimiala

Talousnäkymät ovat selvästi parantuneet, ja painoala suunnittelee lisäävänsä investointejaan tämän vuoden aikana teollistuneissa maissa. Alalla on käynnissä rakennemuutos kustannusten noustessa ja hintojen laskiessa edelleen. Drupan trendiraportin mukaan digitaalisen painotekniikan käyttö lisääntyy, mutta myös arkkioffsetpainamiseen aiotaan investoida.

Drupan globaali trendiraportti julkaistaan nyt ensimmäisen kerran ja se perustuu 2 500 päättäjän näkemyksiin. Kysely tehtiin vuoden 2013 neljännellä kvartaalilla. Pääosa vastaajista oli painopalvelujen tuottajia. Muut vastaajat olivat alan ostajia ja toimittajia.
Raportin mukaan tehokkuuden nostaminen sekä uusien palvelujen kehittäminen edistävät alan investointeja teollisuusmaissa. Kehittyvissä maissa päämotiivi on palvelujen kasvava kysyntä. Painoala on siirtymässä tuotejohtoisesta teollisuudesta palvelupainotteiseen toimintaan.

Perinteinen tekniikka (erityisesti arkkioffset) pysyy edelleen painamisen peruspilarina raportin mukaan, ja 29 prosenttia vastaajista aikoi investoida arkkioffsetlaitteisiin. Digitaalisen tekniikan käyttö kuitenkin lisääntyy, ja 65 prosenttia yrityksistä käyttää molempia tekniikoita. Kolmannes kaupallisista painajista saa jo neljäsosan tai enemmän tuloistaan digipainamisesta.

Share: