Ohuella fontilla miljoonasäästöt tulostuksessa

31.3.2014 13:46Uutiset » Toimiala

Yhdysvaltojen hallinto voisi säästää jopa 270 miljoonaa euroa vaihtamalla tekstiensä fontiksi ohuen Garamondin. Keksinnön on tehnyt 14-vuotias koulupoika, joka vertaili musteen kulutusta erilaisilla tekstityypeillä koulunsa ja hallinnon paperien tulostuksessa.

Pittsburghissa opiskeleva Suvir Mirchandini pohti koulunsa tiedeprojektissa keinoja vähentää jätettä ja säästää rahaa. Hän mietti, voisiko tulostamisessa säästää papereiden kierrättämisen ja kaksipuolisen printtaamisen lisäksi myös kalliista musteesta. Muste on noin kaksi kertaa kalliimpaa kuin ranskalainen hajuvesi.

Mirchandini teki kokeita neljällä eri tekstityypillä, jotka olivat Times New Roman, Century Gothic, Comic Sans ja Garamond. Hän käytti tulostuksessa kuluvan musteen mittaamiseen APFill-ohjelmaa. Kokeet osoittivat, että käyttämällä ohutta Garamond-fonttia voidaan säästää tulostuskustannuksissa jopa 24 prosenttia vuodessa. Mirchandini toisti tutkimuksensa hallinnolta saamiensa tulosteiden kera ja tulokset olivat samat: fonttia vaihtamalla säästyy rahaa.

Omassa koulussa säästöt voisivat olla jopa 15 000 euroa vuodessa. Koko Yhdysvaltain hallinnossa keskimääräisillä mustekustannuksilla säästöä voisi kertyä jopa 270 miljoonaa euroa. Koulupojan keksinnöstä kertoi uutiskanava CNN.

Share: