Nestholman kiihdyttämö-ohjelmaan kahdeksan startup-yritystä

3.10.2013 11:21Uutiset » Toimiala

nestholma_logo

Nestholman ensimmäiseen startup-ohjelmaan valikoitui mukaan kahdeksan mielenkiintoista ja kansainvälistä imaging-alan tulevaisuutta viitoittavaa tiimiä: AgirVision, Bcklight, Bike&Seek, Diory.me, DoPrints, MyKontiki, Neonto ja Sight Insight. Nestholma Imaging Startup Program (NISP) alkaa marraskuun lopussa ja kestää kolme kuukautta. Lahden Seudun Kehitys LADEC hallinnoi Nestholma-ohjelmaa.

Liikeideat liittyvät uusiin innovaatioihin muun muassa kuvatuotteiden, digitaalisten palveluiden ja mobiilisovellusten saralla.

Startupien innovaatiot pyrkivät ratkaisemaan asiakasongelmia, jotka liittyvät muun muassa muistojen tallentamiseen sekä kuvien ja kuvapalveluiden myymiseen. Lisäksi mukana on pelillisiä ja visuaalisia elämyksiä tarjoavia palveluita sekä korkean teknologian ratkaisuja esimerkiksi eye tracking-analyysin, hahmontunnistuksen ja visuaalisen sovelluskehityksen alueilla.

Nestholmassa ollaan tyytyväisiä hakijoiden tasokkuuteen ja monipuolisuuteen. Ohjelmaan haki startupeja sekä Suomesta että ulkomailta – kaukaisimmat olivat Israelista ja USA:sta.

Nestholman vetäjä Topi Järvinen sanoo odottavansa marraskuussa alkavaa ohjelmaa innolla.

– Startupien tärkein tehtävä on löytää ja rakentaa ideansa pohjalta toistettava ja skaalautuva tuote ja liiketoimintamalli. Nestholma tarjoaa tämän oppimisprosessin tueksi huipputason osaamista ja hyvät työkalut, kertoo Topi Järvinen.

– Näiden avulla startupit osaavat keskittyä kulloinkin olennaisiin asioihin ja pääsevät huomattavasti nopeammin eteenpäin kohti oikeaa liiketoimintaa. Lisäksi monipuolinen osallistujajoukko tulee myös tarjoamaan kaikille uusia näkökulmia palveluiden tekemiseen ja mahdollisesti myös synnyttää hyödyllisiä kumppanuuksia alan yrittäjien välillä.

Kolmen kuukauden aikana liikeideoita kehitetään eteenpäin viikoittaisten workshoppien ja räätälöidyn mentoroinnin avulla. Nestholman mentorit, kahdeksan eri alojen huippuasiantuntijaa, auttavat osallistujia eteenpäin. Ohjelma huipentuu demopäivään, jolloin ideat on hiottu sijoittajia ja asiakkaita kiinnostaviksi paketeiksi.

Varsinaisen kiihdyttämö-ohjelman rinnalla Nestholmassa tehdään myös väljempää yhteistyötä useiden eri vaiheessa olevien yrittäjien ja innovaattoreiden kanssa. Tämä Nestholma Open -nimellä kulkeva yhteistyömalli on edelleen avoinna uusille tulijoille, joiden skaalautuva idea tai tuote sopii Nestholman aihepiireihin.

Nestholma toimii yhteistyössä Eirikuvan ja Lahden Seudun Kehitys Ladecin kanssa. Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta.

Valituista startupeista löytyy lisätietoa osoitteessa www.nestholma.com

Share: