NEC uudisti ympäristöohjelmansa

30.9.2009 13:18Uutiset » Toimiala

Näyttöjen ja projektorien valmistaja NEC julkisti uuden ympäristöohjelman. Sen lisäksi NEC julkisti myös siihen kuuluvia uusia tuotteita.

NECin ympäristöohjelma Green Vision muodostuu kahdesta kulmakivestä: Green Productivity on sitoumus taloudellisuuteen ja energiankulutuksen pienentämiseen. Se takaa poikkeuksellisen pitkän käyttöiän NECin tuotteille. Uuden teknologian ansiosta EA-sarjan näyttöjen taustavalon lamppuja on neljän sijaan kaksi, vaikka valonkirkkaus säilyy ennallaan. Green Sustainability puolestaan pitää huolen siitä, että tuotanto, jakelu ja kierrätys toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Valmistusprosessissa käytetään mahdollisimman vähän myrkyllisiä aineita, ja pakkausmateriaalina käytetään yhä enemmän ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Uusia näyttöjä

NECin uusi näyttö, MultiSync EA231WMi, on yrityksen mukaan markkinoiden ensimmäinen 23-tuumainen laajakulmanäyttö ips-paneeliteknologialla. Näytössä on täysi hd-tuki, 16:9 kuvasuhde, ja se kuluttaa vain vähän energiaa. Se soveltuu sekä toimisto- että kotikäyttöön. Ympäristöystävällisiin toimintoihin kuuluu valontunnistin, joka tarjoaa parhaan mahdollisen kuvan pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella. Laite tulee myyntiin ensi kuussa.

MultiSync EA222WMe -näyttö on edelläkävijä energia- ja kustannustehokkuudessa sekä ympäristöystävällisyydessä. Uuden led-tekniikan ansiosta näytön energiankulutus on vain puolet verrattuna samankokoisiin lcd-näyttöihin. Näytössä oleva sensori mukauttaa valonkirkkauden huoneen valaistuksen mukaan. NEC One Touch Eco Button auttaa vähentämään näytön ympäristövaikutuksia. Laite on valmistettu täysin ilman ympäristölle haitallisia kemikaaleja, kuten arsenikkia, elohopeaa tai halogeenia. Näyttö tulee myyntiin joulukuussa 2009. Molemmat tuotteet ovat TCO 5.0 – ja Energystar 5.0 -sertifioituja.

NEC-tuotteiden maahantuonti: Pericad Oy, puh. 0291 230 212

NEC Scandinavia AB
NEC on yksi maailman johtavista data- ja tietoliikennetuotteiden toimittajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1899 Tokiossa. Nykyään se on noin 150 000 henkeä työllistävä konserni, jonka liikevaihto on 42 miljardia Yhdysvaltain dollaria. NEC valmistaa yli 15 000 eri tuotetta mikrosiruista satelliittiasemiin. NEC Scandinavia AB perustettiin Pohjoismaihin vuonna 1984, ja toimipaikkoja on tällä hetkellä Oslossa, Helsingissä ja Tukholmassa, jossa myös pääkonttori sijaitsee. NECin tarjonta Pohjoismaissa ja Baltiassa käsittää projektorit ja lcd-näytöt sekä virtualisointi- ja kevytpääteratkaisuja. Yhtiöllä on myös tietoliikenne- ja laajakaistaoperaattoreille suunnattu monipuolinen tuotevalikoima, johon kuuluvat esimerkiksi mikroaaltolinkit, optiset ratkaisut ja laajakaistatuotteet. Lisätietoa yhtiöstä löytyy osoitteesta www.nec.se.

Share: