Munksjö ja Ahlstrom loivat erikoispaperijätin

30.8.2012 12:07Uutiset » Toimiala

ahlstrom_labels

Kuitukankaita ja erikoispapereita valmistava Ahlstrom irrottaa yhtiöstään Label and Processing -liiketoimintansa ja yhdistää sen ruotsalaisen erikoispaperivalmistaja Munksjön kanssa.Munksjö-nimellä jatkavasta yhtiöstä tulee yksi maailman johtavista erikoispaperien valmistajista. Se listataan Helsingin pörssiin ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Ahlstromista tulee yhtiön omistaja noin 15 prosentin omistuksella.

Uuden yhtiön yhdistetty liikevaihto olisi ollut viime vuonna noin 1,3 miljardia euroa. Se työllistää noin 3300 työntekijää Euroopassa, Brasiliassa ja Kiinassa.

Siirtyvän Label and Processing -ryhmän päätuotteita ovat irrokepohjaperit, tarraetiketit, märkäliimattavien ja metalloitujen etikettien pohjapaperit, joustopakkauspaperit, julistepaperit, huonekalulaminaatit ja hiomapaperit. Järjestelyn jälkeen Ahlstrom keskittyy kuitumateriaaleihin, jotka puhdistavat, suojaavat ja tuovat erilaisia pintoja ja rakenteita asiakkaiden tuotteisiin.

– Tämä yritysjärjestely, jossa Label and Processing -liiketoiminta-alue yhdistyy Munksjön kanssa, on merkittävin askel strategiamme toimeenpanossa. Voimme jatkossa keskittää voimavaramme alueille, joissa näemme houkuttelevimmat kasvumahdollisuudet, sanoo Ahlstromin toimitusjohtaja Jan Lång ja jatkaa:

– Pyrimme edelleen vahvistamaan globaalia johtoasemaamme suodatinmateriaaleissa, ja lisäksi haemme kasvumahdollisuuksia korkealaatuisissa materiaaleissa, joita käytetään rakentamisen, elintarvikepakkausten ja terveydenhuollon sovelluksissa.

Share: