Metsäteollisuuden tutkimusyhteistyö Pohjoismaissa tiivistyy

8.9.2009 09:39Uutiset » Toimiala

FPC (Forest Pilot Center Oy) ja Innventia AB ovat vahvistaneet tutkimusyhteistyötään. Yhteistyön kautta pilottoiminta laajenee kattamaan koko paperin/kartongin valmistusketjun paperimassasta valmiiseen painettuun tuotteeseen tai pakkaukseen.

FPC ja Innventia ovat johtavia tutkimusyksiköitä, joilla on korkealaatuisia pilotlaitteita massa-, paperi- ja graafisen alan tuotteiden tutkimiseen. Yhdessä FPC ja Innventia pystyvät lisäksi tarjoamaan analysointi- sekä tuotteiden laadun arviointipalvelua pilotympäristössä.

– Otamme lämpimästi vastaan FPC:n ja Innventian yhteistyön täydennyksenä meidän jokapäiväiseen tutkimustyöhömme. Pilotympäristö antaa meille mahdollisuuden pienillä raaka-ainemäärillä tutkia koko arvoketjua paperimassasta valmiiseen tuotteeseen, sanoo Stora Enso Kvarnsvedenin tutkimusjohtaja Hans Ersson.

– Voimme tarjota ainutlaatuista palvelua paperi- ja painatusteollisuudelle kattamalla koko valmistusketjun pilotympäristössä. Näemme tästä syystä, että yhteistyömme luo enemmän resursseja toteuttaa tutkimustyötämme, kertoo Innventian toimitusjohtaja Gunnar Svedberg.

– Yhteistyömme kautta pilottarjonta ja tietotaito metsäteollisuudelle vahvistuu entistä enemmän. Tuotamme uutta tietoa antamalla mahdollisuuden tutkia jokaista osa-aluetta paperinvalmistuksesta, päällystyksen ja kalanteroinnin kautta paperin ja kartongin perinteiseen ja digitaaliseen painamiseen sekä pakkausten valmistamiseen, toteaa FPC:n toimitusjohtaja Päivi Miettinen.

Lisätietoja:

Forest Pilot Center Oy tarjoaa maailmanluokan pilot- ja testauspalveluja laaja-alaisesti paperi-, paino- ja pakkaustuotearvoketjuihin. FPC:n palveluilla asiakkaat tehostavat omaa toimintaansa ja tuotekehitystään. Asiakaskuntamme muodostuu graafisen alan toimijoista, paperin ja kartongin valmistajista, pigmentti-, kemikaali- ja painoväritoimittajista, painotaloista sekä tutkimuslaitoksista ja yliopistoista.
www.fpc.fi

INNVENTIA AB on T&K-yritys, jolla on maailmanlaajuisesti johtava asema massa, paperi, graafisten tuotteiden, pakkauksien sekä biojalostuksen tutkimuksessa. Tuotamme ja jalostamme tutkimustuloksia innovatiivisiin tuotteisiin sekä prosesseihin joista asiakkaamme saavat lisäarvoa. Konsernilla on 330 MSEK liikevaihto ja 270 työntekijää. Sijaintipaikkamme ovat Tukholma, Trondheim sekä Lontoo. Huhtikuussa 2009 nimemme on vaihtunut STFI-Packforsk AB:sta Innventia AB:hen.
www.innventia.com

Share: