Mediamarkkinoiden tilaa selvitetään

4.8.2015 07:37Uutiset » Toimiala

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään ja arvioimaan kotimaisten mediamarkkinoiden toimintaedellytyksiä, markkinoiden esteitä ja kilpailuasetelmia. Selvitysryhmän puheenjohtajana toimii Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Anssi Vanjoki. Mediamarkkinoita arvioivan, yritys- ja media-alan vaikuttajista koostuvan selvitysryhmän muut jäsenet ovat kirjailija ja kolumnisti Kalle Isokallio, viestintätoimisto Kreab Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner ja vapaa toimittaja Reetta Meriläinen.

Työryhmälle on annettu tehtäväksi kartoittaa Suomen mediatoimialan tilanne vuoden 2015 loppuun mennessä.

– Vahva ja taloudellisesti hyvinvoiva media on kaikkien etu. Yhteiskunnan tehtävä on katsoa, että medialla on oikeudenmukaiset lähtökohdat toimia voimakkaassa murroksessakin. Myös Ylen asemaa on syytä arvioida muutosta vasten, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.

Mediamarkkinaselvitys toimii viitekehyksenä myös tammikuussa 2016 aloittavan, Yleisradion julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta arvioivan parlamentaarisen työryhmän työssä. Parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajaksi tulee kansanedustaja Matti Vanhanen. Muut jäsenet nimetään myöhemmin.

Kuva: Anssi Vanjoki.

Share: