Mediamainonta väheni edelleen

20.8.2013 10:22Uutiset » Toimiala

Mediamainonnan määrän lasku jatkui Suomessa huhti-kesäkuussa. Lasku oli 7,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Mainonta pieneni kaikissa muissa medioissa paitsi elokuvissa, televisiossa ja verkossa. Erityisesti työpaikkailmoittelu on vähentynyt.

Mediamainonta on nyt laskenut joka vuosineljänneksenä vuoden 2012 toisesta kvartaalista lähtien TNS Gallupin Ad Intelligencen seurannan mukaan. Mainonta väheni edelleen tuntuvasti painetuissa medioissa. Televisiomainonta sen sijaan kasvoi 3,1 % viime vuodesta. Kasvuun vaikutti uuden kaupallisen FOX-kanavan mukaantulo seurantaan. Elokuvamainonta on kasvanut peräti 84 %, mutta verkkomainonnan kasvu jäi nyt 6 prosenttiin luokitellun mainonnan laskun takia.

Toimialakohtaisessa tarkastelussa valopilkkuna on matkailualan mainonnan kasvu 12,3 %. Lisäksi plussan puolelle päästiin mediatoimialan ja huvien ilmoittelussa. Taantuma näkyy erityisesti työpaikkailmoittelussa, joka laski jälleen lähes 29 % sekä finanssialan ilmoittelun 31 % laskussa. Myös muilla tärkeimmillä toimialoilla mainonnan määrä on laskenut merkittävästi.
Kuva 123rtf.com.

Share: