Mediajätti GroupM Suomeen

11.3.2008 14:38Uutiset » Toimiala

GroupM Finland Oy on WPP:n, Taivas Groupin sekä johdon omistama kokonaisuus. GroupM Finland konserniin liittyvät vaiheittain mm. Happi Mindshare, Mediaedge:cia, MAXUS, luova tuotantoyhtiö 7th Heaven Productions sekä Virta Mediacommunity Oy, joka on osa kansainvälistä Mediacom-ketjua.

GroupM Finland Oy:n toimitusjohtajana aloittaa KTM Veijo Hytti. Veijo Hytti on aiemmin työskennellyt mm. Fazer Keksien markkinoinnissa sekä 10 vuotta Taivas-konsernissa eri tehtävissä, viimeisimpänä markkinointiviestintäkonsernin toimitusjohtajana. Hän on yksi Happi Mindshare Oy:n perustajista.

– Mediaympäristön kiihtyvä muutos on markkinoijalle joko uhka tai mahdollisuus. Perinteiset kanavat uudistuvat voimakkaasti ja niiden rinnalle avautuu uusia viestintäkeinoja. Kun ihmiset muovaavat itse oman mediaympäristönsä, tarvitaan puhtaiden mediateholukujen rinnalle syvempiä arvoja, toteaa Hytti.

GroupM Finlandin tavoitteena on saavuttaa 200 miljoonan euron liikevaihto 2010 mennessä ja nousta alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Konsernin asiakkuuksien arvioitu liikevaihto 2008 on noin 130 miljoonaa euroa.

– Meistä on hienoa aloittaa toimintamme Suomessa. Suomi on toiminut pioneerimaana monilla digitaalisen kommunikaation alueilla ja haluamme konsernimme olevan mukana alan edistyksellisimpien yritysten joukossa, GroupM EMEA:n toimitusjohtaja Kelly Clark sanoo.

WPP:n maailmanlaajuisesti omistamaan konserniin kuuluvat mm. mediatoimistoketjut MindShare, MediaCom, Mediaedge:cia ja MAXUS. Lisäksi konserniin lukeutuu useita media-alan asiantuntijayrityksiä, mm. Kinetic ja Outrider, sekä useita digitaalisen suunnittelun toimistoja.

Eri yhtiöiden liiketoiminta siirtyy osaksi konsernia asteittain. Happi Mindshare Oy ja 7th Heaven Oy siirtyvät osaksi yhtymää välittömästi, samoin Virta Mediacommunity Oy, jonka toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Mika Häyrinen. “Virta on digiajan mediatoimisto, joka ui vastavirtaan, haastaa perinteisen ajattelun, ja tuo asiakkailleen uusia ideoita sekä parempia tuloksia.” Muiden konserniin liittyvien toimistojen johdossa ei tapahdu muutoksia.

Nyt perustettava GroupM Finland on vastaus muuttuvan media- ja markkinointikentän haasteisiin.

– Yhteinen missiomme on viedä markkinointi uusiin ulottuvuuksiin, hyödyntää medioita innovatiivisilla tavoilla, luoda tuttujen medioiden rinnalle uusia ja tuoda perinteisen mainonnan tueksi ja jatkeeksi uusia markkinointikeinoja, sanoo 7th Heavenin luova johtaja Markku Haapalehto.

Lisätietoja www.groupm.com.

Share: