Media-ala vetoaa päättäjiin veroratkaisuissa

27.3.2015 08:53Uutiset » Toimiala

Viestinnän Keskusliitto, Suomen Journalistiliitto, Ammattiliitto Pro sekä TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto vetoavat yhdessä hallitusohjelmaneuvotteluihin valmistautuviin puolueisiin, että yhteiskunnallisesti merkittävän media-alan haasteellinen taloustilanne otetaan huomioon erityisesti veroratkaisuissa.

Järjestöjen mukaan sanoma- ja aikakauslehtialan työllisyyden kannalta tärkeintä on, että lehtitilausten arvonlisävero pidetään alimmassa mahdollisessa verokannassa. Samaan kantaan tulisi siirtää irtonumeroiden myynti. Suomi voi omilla päätöksillään laskea arvonlisäveron viiteen prosenttiin.

Suomen on järjestöjen mielestä toimittava EU:ssa sen puolesta, että päätoimittajavastuun alaisten digitaalisten mediasisältöjen arvonlisävero voidaan laskea samalle tasolle painettujen lehtien ja kirjojen veron kanssa. Suomalaisia mediayrityksiä ei pitäisi rasittaa mainontaan tai puhelinmarkkinointiin liittyvillä lisärajoituksilla. Esimerkiksi mainonnan rajoitukset osuvat käytännössä vain kotimaisiin mediayhtiöihin.

Share: