Mayr-Melnhof Karton ostaa Kotkamillsin

10.12.2020 11:27Uutiset » Toimiala
Kotkamillsin uusi kartonkikone pääsi tuotantoon 2016. Kuva Kotkamills.

Euroopan kolmanneksi suurin taivekartongin tuottaja itävaltalainen Mayr-Melnhof Group on allekirjoittanut kauppakirjan koko Kotkamills Group Oyj:n osakekannan ostamisesta. Kotkamills on taivekartongin ja suojakerroskartongin tuottaja, jonka on omistanut kuusi vuotta MB Rahastot.

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten tavanomaista hyväksyntää. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2021 puoliväliin mennessä. Kaupalla Mayr-Melnhof vahvistaa asemaansa pakkauskartonkien valmistajana.

Kotkamillsin integraatilla toimivat vuonna 2016 tuotannon aloittanut kuluttajapakkauskartonkikone, jonka tuotantokapasiteetti on 400 000 t/vuosi ja laminaattipaperikone, jonka kapasiteetti on 170 000 t/vuosi. Tehtaalla on myös saha, jonka kapasiteetti on 220 000 m3/vuosi.

Tiedotteen mukaan MB Rahastojen vajaan kuusivuotisen omistajuuden aikana Kotkamills on vakiinnuttanut paikkansa korkealuokkaisen kuluttajapakkauskartongin valmistajana. Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläisen mukaan Kotkamillsin näkökulmasta kauppa on täysosuma. Mayr-Melnhof tarjoaa yrityksen taivekartongille ja suojakerroskartongille vahvan jalansijan kartonkimarkkinoilla.

Mayr-Melnhof saa uusia kartonkituotteita

Kotkamillsin tuotteet vahvistavat Mayr-Melnhofin asemaa pakkauskartonkimarkkinalla, kun tarjoama laajenee nykyisten uusiokuidusta valmistettujen kartonkien ja päällystetyn kraftlinerin lisäksi Kotkamillsin neitseellisestä kuidusta valmistettuihin taivekartonkeihin ja dispersio-suojakerrospäällysteisiin kartonkeihin, joilla voidaan korvata muovisia ja muovipäällysteisiä tuotteita. Lisäksi laminaattipaperin tuotanto monipuolistaa liiketoimintaa entisestään.

Mayr-Melnhof Groupin toimitusjohtaja Peter Oswald kommentoi kauppaa näin:

– Kotkamills vahvistaa ihanteellisesti nykyistä kartonkiliiketoimintaamme. Kauppa täydentää Mayr-Melnhofin liiketoimintamallia kartongin ja taivekartongin valmistajana, jota neitseellisestä kuidusta valmistettu kartonki vahvistaa. Näemme paljon kasvupotentiaalia. Kotkamillsin innovatiiviset, muovia korvaavat tuotteet sopivat hyvin Mayr-Melnhofin kestävän kehityksen strategiaan. Luotamme Kotkamillsin ammattitaitoiseen henkilökuntaan, ja uskomme yhteistyön johtavan hyviin tuloksiin.

Kotkamills-konsernin liikevaihto oli 343 milj. euroa vuonna 2019 ja liiketulos 9,1 miljoonaa euroa. Tämän vuoden ennustettu myynti on noin 380 milj. euroa. Henkilökunnan määrä on noin 500 työntekijää.

Mayr-Melnhof Group on Euroopan suurin kartongin tuottaja. Konserni työllistää noin 10 000 henkilöä ja vuotuinen liikevaihto on noin 2,5 miljardia euroa. Yhtiöllä on Euroopassa kuusi kartonkituotantolaitosta, joiden vuosikapasiteetti on yli 1,7 miljoonaa tonnia.

Kotkamills valmistaa korkealuokkaista taivekartonkia pakkauksiin. Kuva: Kotkamills.

Share: