Marko Tarkiainen jatkaa etenemistä Lexmarkissa

12.9.2008 10:26Uutiset » Toimiala

Lexmarkin entinen Suomen maajohtaja Marko Tarkiainen on nimitetty Lexmarkin EMEA-alueen suurasiakkaista vastaavaksi johtajaksi. Hän on vastannut viimeisen parin vuoden ajan Lexmarkin sovellus- ja palveluliiketoiminnasta sekä sen kehittämisestä EMEAssa.

– Suurasiakasliiketoiminta on suurin Lexmarkin yksittäisistä liiketoiminta-alueista ja sen kasvutavoitteet ovat mittavat sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Lexmark on ehdoton markkinajohtaja globaalisti tulostukseen liittyvien palvelukokonaisuuksien tarjoajana. Liiketoimintamalli on muuttumassa entistä enemmän palveluiden suuntaan, mikä tuo haasteita varsinkin organisaation kehittämiselle. Lisäksi liiketoiminnan kasvattaminen uusilla kehittyvillä markkinoilla, kuten Itä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikan pohjoisosissa edellyttää hyvinkin erilaisten kulttuurien ja toimintamallien harmonisointia, listaa Marko Tarkiainen uuden työn tuomia haasteita.

Asiakastyytyväisyys huippua

– Lexmark aloitti palvelukonseptien rakentamiseen tulostusliiketoimintaan jo runsas 10 vuotta sitten. Olemme pystyneet uusimaan kaikki palvelusopimukset, jotka ovat olleet katkolla viime vuosien aikana. IT-alalla umpeutumassa olevista sopimuksista uusitaan tyypillisesti ainoastaan noin 60 prosenttia. Meidän 100 prosentin luku kertoo erinomaisesta asiakastyytyväisyydestä, Marko Tarkiainen toteaa.

Hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus tulostamiseen liittyvistä tehtävistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Tulosta vähemmän, säästä enemmän

– Palveluliiketoiminnan kehittäminen vahvistaa Lexmarkin tulosta vähemmän -mallia, jonka tuomat kustannussäästöt ja ympäristövaikutukset ovat huomattavat. Koko tulostamisen ympäristövaikutuksista paperin osuus on 80 prosenttia. Kun paperin käyttö vähenee, voidaan ympäristökuormaa pienentää paljon enemmän kuin esimerkiksi energiatehokkuudella, hän jatkaa.

Share: