Maksut yleistyvät paperien näytepalveluissa

2.9.2013 09:41Uutiset » Toimiala

Paperitukkureilla on tavallisesti näytepalvelu, joka auttaa asiakasta valitsemaan tuotteeseen parhaan paperin tai kartongin. Näytepalvelu tuottaa merkittäviä kustannuksia, ja Papyrus on muuttanut palvelun kokonaan maksulliseksi syyskuun alusta. Toinen suuri tukkuri Antalis tarjoaa vielä pieniä näyte-eriä maksuttomasti, mutta perii maksua suuremmista eristä ja isoista lähetyskuluista.

Papyrus tarjoaa säännöllisesti paperimalleja tilaaville asiakkailleen kiinteää vuosimaksua näytepalvelusta. Sen tutustumishinta loppuvuodeksi on 50 euroa ilman arvonlisäveroa. Näytepalvelun vuoden 2014 vuosimaksu on 400 euroa/vuosi.

Antaliksella muutamat näytearkit A4- tai A3-koossa ja dummyt saa veloituksetta normaalin postinkulun aikataululla tai itse noutamalla. Veloitukset astuvat voimaan siinä vaiheessa, kun näytteiden ja dummyjen koot tai määrät ovat suurempia tai jos lähetyskulut ovat normaalia postitusta kalliimmat.

Pienemmistä tukkureista Pyroll Paperitukku toimittaa edelleen veloituksetta näytteitä. Myös Turun Kirjekuoritehtaan näytteet ja dummyt ovat maksuttomia.

Kuvassa Antaliksen Conqueror-papereita.

Share: