M-real matkalla Metsään

9.2.2012 17:30Uutiset » Toimiala

Metsalogo

M-real Oyj:n hallitus esittää yhtiön 28.3.2012 kokoon kutsuttavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön toiminimi muutetaan Metsä Board Oyj:ksi. Uusi nimi ja yritysilme heijastavat muutosta, jossa yritys aikoo keskittyä strategiansa mukaisesti korkealaatuisiin ja ekologisiin kartonkeihin, eikä papereihin.

Metsäliitto-konserni, johon M-real kuuluu, muuttuu Metsä Groupiksi.

– Olemme viime vuodet tehneet määrätietoisesti työtä muuttuaksemme paperiyhtiöstä kannattavaksi kartonkiyhtiöksi. Rakennemuutoksemme on niin pitkällä, että haluamme viestiä siitä myös yhtiön nimen kautta. Osana Metsä Groupin uutta yhtenäistä ilmettä pystymme vahvistamaan tunnettavuuttamme markkinoilla, kommentoi toimitusjohtaja Mikko Helander.

Äänekoskelle uusi keskus tutkimus- ja kehitystyölle

Yhtiö kertoi myös, että se on perustanut uuden T&K-keskuksen Äänekoskelle, noin 50 km Jyväskylästä pohjoiseen. Keskuksen tavoitteena on tukea asiakkaita tuotekehityksellä ja innovoinnilla, selvittää uusiin raaka-aineisiin perustuvia sovelluksia sekä varmistaa, että yrityksen kartonkituotteet soveltuvat jatkossakin nopeasti kehittyviin paino- ja jalostusmenetelmiin.

Keskus hyödyntää Metsä Boardin omaa vankkaa kartonkeihin liittyvää erityisosaamista sekä Metsä Groupin tarjoamaa kuituosaamista. Sen on tarkoitus tehdä myös läheistä yhteistyötä muiden tutkimuslaitosten, yliopistojen ja Metsäklusteri Oy:n kanssa.

– Olemme vuosikaudet kehittäneet sinnikkäästi kartonkituotteitamme, tuotantoprosessejamme sekä palveluamme voidaksemme näin tukea asiakkaiden liiketoimintaa, sanoo toimitusjohtaja Mikko Helander.

– Samalla olemme panostaneet kestävään kehitykseen muun muassa luomalla keveitä mutta vahvoja kartonkeja sekä parantamalla tuotannon energiatehokkuutta. Nyt haluamme vahvistaa entisestään T&K-toimintaamme ja kehittää liiketoimintaamme uusien ideoiden sekä asiakasodotusten ja -palautteen pohjalta.

Uusi T&K-keskus aloittaa työnsä helmikuussa, ja sen tavoitteena on saada tuloksia lähtövaiheessa määritellyistä projekteista parin vuoden kuluessa. Keskuksen tiimillä on Äänekoskella käytössään moderni laboratorio sekä yhtiön tehtaiden ja teknisen palvelun asiantuntijaverkostot. Keskuksen johtajana toimii Lauri Verkasalo.

T&K-keskuksen tehtävät liittyvät seuraaviin aihealueisiin:

– Nykyisten kartonkien kehittämiseen asiakaspalautteen pohjalta.

– Kartongin tuotantoon liittyviin uusiin teknologioihin.

– Uudenlaisiin raaka-aineisiin kuten mikroselluloosaan pohjautuviin sovelluksiin.

– Painoteknologioihin ja -menetelmiin kuten digitaalipainatukseen. Keskus voi myös selvittää muita jalostusprosesseihin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä kuten painomusteista peräisin olevien haitallisten mineraaliöljyjen migraatiota.

– Yhteistyöprojekteihin, joilla yhdessä asiakkaiden kanssa voidaan saavuttaa hyötyjä.

www.metsaboard.com

Share: