Luovia sovelluksia kennolevystä

10.6.2013 09:05Uutiset » Toimiala

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät luovia sovelluksia kennolevystä Lightboard-projektissa. Siinä olivat mukana Antalis, Aalto-yliopisto, Eco Display ja Opastemestarit.

Antalis haluaa tarjota nuorille kokemusta työelämästä ja todellisesta työnkulusta, missä on mukana osapuolia tuotteen tilaajasta suunnittelijaan ja tuotantoon saakka. Tämän myös Aalto-yliopisto näki tärkeänä asiana. Ensimmäisen vuosikurssin teollisen muotoilun opiskelijoille suunnatussa projektissa Antalis tarjosi myös materiaaleja luovuuden alustaksi. Tällä kertaa materiaaliksi valittiin LIGHTBOARD, täysin kartonkijätteestä valmistettu kierrätettävä kennolevymateriaali, jolla on myös B2-paloluokitus.

Projektin teemana oli ensin analysoida valittu yritys. Sen jälkeen tuli ideoida ja suunnitella sille fyysisen tilan muodostava kokonaisuus, joka esteettisesti ja/tai teemallisesti sopii yrityksen edustamaan muotokieleen, visuaaliseen ilmeeseen ja arvomaailmaan. Työt tuli tehdä pienoismalleina kokoon 1:20. Yrityksiksi oli valittu Ponsse, HSL-raideliikenne, VR, Kabus, Viking Line, Finnair sekä Swan.

Projektissa palkittiin neljä työtä neljässä sarjassa. Kuva Taru Parikan Kabus-prosessiseinä/Antalis.

Share: