Lönnberg Painot Keski-Pohjanmaan tytäryhtiöksi

20.4.2016 13:33Uutiset » Toimiala
Lönnberg Painot on tehnyt Flow-festivaalille mainospainotuotteita.
Lönnberg Painot on tehnyt Flow-festivaalille mainospainotuotteita.

Lönnberg Painot Oy:stä on tullut Keski-Pohjanmaan Kirjapainon tytäryhtiö omistusjärjestelyn kautta. Lönnbergin henkilöomistajat jatkavat kuitenkin yhtiön omistajina.

Lönnberg Painot Oy:n omistajat, AV Holding Oy ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj ovat 19.4. allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Lönnberg Painot Oy ja AV Holding Oy fuusioituvat. Toiminta jatkuu Lönnberg Painot Oy nimellä.

Järjestelyn tarkoituksena on yksinkertaistaa ja selkiyttää Lönnbergin konsernirakennetta ja vahvistaa taserakennetta. Järjestelyn seurauksena Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n omistusosuus Lönnberg Painot Oy:stä nousee 55 prosenttiin ja yhtiöstä tulee Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n tytäryhtiö. Henkilöomistajat Pertti Ailio, Timo Kantokorpi, Jari Lehtinen ja Jarkko Viheriävaara jatkavat edelleen yhtiön omistajina.

Lönnberg Painot Oy on Helsingissä päätoimipaikkaansa pitävä graafisen alan monipuolinen yhtiö, jolla on toimipisteet Helsingissä, Ylivieskassa ja Kokkolassa. Yhtiön liikevaihto on 24 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 133 henkilöä.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj kustantaa yhdeksää lehteä. Konsernilla on myös lehtipaino Botnia Print sekä digipalveluja tarjoava Kosila Digimedia. Konsernin liikevaihto oli 27 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja henkilökunnan määrä 214.

Share: