Lisää kartonkia ruokateollisuuden tarpeisiin

15.6.2011 15:43Uutiset » Toimiala

M-real_Simpele

M-realin Simpeleen tehtaan taivekartonkikone on käynnistynyt uudistuksen jälkeen aikataulun mukaisesti 1. kesäkuuta. Kone sai 80 000 tonnia lisää kapasiteettia vuositasolla, ja siitä suurin osa menee ruokia pakkaavaan teollisuuden kasvaviin tarpeisiin.

Simpeleen tehtaan lisäksi M-real nostaa loppuvuonna Kyron tehtaan kapasiteettia sekä alkuvuodesta 2012 Äänekosken tehtaan kapasiteettia. Näillä uudistuksilla yritys nostaa taivekartongin kokonaiskapasiteettinsa 935 000 tonniin vuodessa ja vahvistaa entisestään asemaansa maailman johtavana taivekartongin tuottajana. M-real investoi myös Kemiart Liners -tehtaaseen Kemissä sekä on mukana rakentamassa uutta biovoimalaa Kyröskoskelle. Kaiken kaikkiaan M-real investoi vuosina 2010-2012 yli 100 miljoonaa euroa kartonkiliiketoimintaansa. Simpeleen koneuudistus on investointiohjelman ensimmäinen vaihe.

– Ensikuitukartongeillamme on ollut erittäin hyvä kysyntä, mikä johtuu niiden erinomaisesta toiminnallisuudesta sekä ympäristöystävällisyydestä. Myös tuoteturvallisuuden merkityksen kasvu on ollut meille etu, sanoo Mika Joukio, M-realin Consumer Packaging -toimialan johtaja.

– Investoinnin myötä pystymme tarjoamaan entistä enemmän kevyttä ja puhdasta Simcote-kartonkia erityisesti ruokapakkaamiseen sekä myös muihin loppukäyttöihin kuten lääkepakkaamiseen, jossa tuoteturvallisuus on tärkeä tekijä.

M-real Simpeleen tehokkuus on jo nyt huipputasoa, ja vastaavasti Simcotea voidaan pitää maailman tehokkaimpana kartonkina keveytensä ja tasalaatuisuutensa ansiosta. 26 miljoonan euron investointi nostaa M-real Simpeleen kartonkikapasiteettia 80 000 tonnilla 300 000 tonniin vuodessa. Lisäksi arkituskapasiteetti kasvaa 40 000 tonnilla 230 000 tonniin vuodessa.

Share: