Lingsoftille merkittävä sopimus Euroopan Parlamentin kanssa

11.9.2008 11:14Uutiset » Toimiala

Lingsoft voitti Euroopan parlamentin tarjouskilpailun ja on sen perusteella solminut merkittävän käännöspalvelusopimuksen Euroopan parlamentin kanssa. Sopimus kattaa käännöspalvelut kuudestatoista Euroopan unionin virallisesta kielestä suomeksi.

Palvelut koskevat Euroopan parlamentin ja muiden Euroopan unionin toimielinten toimintaan liittyvien tekstien kääntämistä, muokkaamista ja tarkastamista. Käännössopimuksen arvo on 3,9 miljoonaa euroa, ja se astui voimaan 1.7.2008.

Lingsoftin käännös- ja lokalisointiyksikkö on Euroopan parlamentin ainoa kyseisten tekstityyppien suomen kielen käännöstoimittaja. Sopimus on voimassa seuraavat 4 vuotta. Kyseisen sopimuksen perusteella Lingsoft toimittaa käännöksiä parlamentin lisäksi myös Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle sekä Euroopan tilintarkastustuomioistuimelle.

– Sopimus vahvistaa Lingsoftin vankkaa asemaa EU-käännösten ja julkishallinnon käännösten toimittajana. Meillä on käännöspalvelusopimukset myös Euroopan komission, Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen sekä useiden Suomen ministeriöiden ja virastojen kanssa. Kehittämämme EU-kielentarkistin ja uusi tehokas projektinhallintajärjestelmämme tukevat osaltaan näiden tärkeiden asiakkuuksien menestyksellistä hoitamista. Olemme hyvin iloisia, että yhteistyömme myös Euroopan parlamentin kanssa jatkuu tiiviinä, sanoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Lingsoft Oy on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, joihin kuuluu esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Lingsoft toimittaa mm. Microsoft Office -tuoteperheen tarkistimet seitsemän kielen osalta. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen kehittämään, maailmalla standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.
www.lingsoft.fi

Share: