Libris panostaa ympäristöön

25.2.2010 01:00Uutiset » Toimiala

SFS-Ympäristömerkintä on myöntänyt Librikselle oikeuden käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä (Joutsenmerkkiä) offset-tekniikan lisäksi myös digitaalisella painotekniikalla toteutettujen tuotteiden osalta.

Joutsenmerkin myöntäminen on osoitus Librikseen valitun tuotantotekniikan ympäristöystävällisyydestä ja valinta noudattaa luonnollisesti Libriksen 14001-ympäristöjärjestelmän mukaista sitoutumista ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen. Jatkossa Joutsenmerkki voidaan liittää Libriksessä valmistettuihin tuotteisiin, jotka ovat toteutettu perinteisellä offset-tekniikalla tai digitaalisella painotekniikalla. Libris on myös aiemmin saanut muun muassa Luonnonvarojen Säästäjä 2008 -tunnustuksen ja PEFC- ja FSC -metsäsertifioinnit puun alkuperämäärityksen todentamiseksi. PEFC ja FSC ovat kansainvälisiä järjestöjä, joiden tavoitteena on edistää ympäristön kannalta vastuullista metsien hoitoa.

Digitaalinen tuotanto sai Fogra-sertifioinnin

Librikselle on ensimmäisenä painotalona Euroopassa myönnetty Fogra ISO/NWIP 12647-8 -sertifikaatti. Sertifioinnissa arvioidaan laajasti muun muassa painettujen arkkien väriarvoja, väripoikkeamia sekä harmaatasapainoa. Sertifiointi edellyttää painotalolta digitaalisen painotuotannon valvontaa ja ylläpitoa standardin mukaisesti. Fogra on riippumaton ja voittoa tuottamaton organisaatio, joka toimii graafisen teollisuuden tutkimus- ja kehityslaitoksena.

Share: