Libris ja Koliprint yhteistyöhön

5.8.2015 13:27Uutiset » Toimiala

Libris Oy:n omistus on vaihtunut, ja yhtiö ryhtyy tekemään laajaa yhteistyötä Koliprint Oy:n kanssa. Koliprintin johto ja Helsingin myyntikonttori sijoittuvat Libriksen toimitiloihin Kontulassa Itä-Helsingissä.

Libristä on 1930-luvulta lähtien omistanut Väisäsen suku. Nyt koko osakekanta on myyty Mediamix Factory Oy:lle, joka aikoo pysyä taustalla omistusyhtiönä. Libriksen liiketoiminta jatkuu tiedotteen mukaan normaalisti painottuen kuitenkin tulevaisuudessa vahvemmin monikanavaisuuteen ja digitaalisiin palveluihin. Myös digitaalisen tulostamisen ja promo-tuotteiden palveluita myydään jatkossa entistä enemmän. Toimitusjohtajana Libris Oy:ssä jatkaa Mikko Ilomäki.

Libris Oy omistaa edelleen oman toimitalonsa Kontulassa Itä-Helsingissä. Talon toimisto-osasta on vuokrattu Koliprint Oy:lle tilaa, johon sijoittuu Koliprintin johto ja Helsingin myyntikonttori. Yhtiöt ovat päättäneet tehdä myös laajaa yhteistyötä toisiaan täydentävässä liiketoiminnassaan.

Libriksen liikevaihto laski marraskuussa 2014 päättyneellä tilikaudella 13 % ja oli 5,79 miljoonaa euroa. Tilikauden tappio oli 0,84 miljoonaa euroa. Koliprint sen sijaan kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 13 % 5,9 miljoonaan euroon. Tilikauden voitto oli 0,24 miljoonaa euroa. Kuva: Libriksen painosali.

Share: