Lexmark pienentää asiakkaidensa hiilijalanjälkeä

6.5.2009 18:25Uutiset » Toimiala

Lexmark on ensimmäisenä tulostinvalmistajana Euroopassa tuonut markkinoille ympäristöystävällisen leasing-ratkaisun. Tulostimen koko elinkaaresta aiheutuva ympäristökuormitus kompensoidaan tukemalla ympäristöprojekteja Nepalissa, Intiassa ja Madagaskarilla.

Lexmark on laajentanut ympäristöystävällisen tulostamisen tarjontaansa entisestään. Yhtiö on tuonut markkinoille ympäristöystävällisen leasing-ratkaisun, jonka avulla käyttäjät voivat ilman lisäkuluja pienentää aiheuttamaansa hiilijalanjälkeä.

Leasing-ratkaisussa lasertulostimen tai monitoimilaitteen valmistuksesta ja käytöstä aiheutuva ympäristökuormitus kompensoidaan Lexmarkin hankkimilla hiilidioksidipäästöpaketeilla. Niillä tuetaan hankkeita, jotka tähtäävät uusiutuvan energian käyttöön ja energiatehokkuuden lisäämiseen kehittyvissä maissa. Tämä tapahtuu yhteistyössä Acento Finance Oy:n ja MyClimate-järjestön kanssa. Leasing-ratkaisulla hankittuun tulostimeen saa merkinnän ympäristöystävällisyydestä sekä sertifikaatin.

”Ympäristöystävällinen leasing-ratkaisu on organisaatioille vaivaton tapa hoitaa oma osuutensa ympäristön suojelemisessa. Kyseessä on Euroopan tasolla ainutlaatuinen ratkaisu, joka tukee hyvin Lexmarkin ympäristöohjelmaa”, Acento Finance Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Mikkola kertoo.

Tutkimuslaitos Misa AS:n tekemän selvityksen mukaan pienikokoisen tulostimen koko elinkaaren aiheuttama hiilijalanjälki on 288 kilogrammaa ja suurikokoisen tulostimen 21 240 kilogrammaa. Ympäristöystävällisen leasing-ratkaisun avulla tulostin on hiilidioksidipäästövapaa.

”Lexmarkin johtoajatus on ´Tulosta vähemmän, säästä enemmän´. Ympäristöystävällinen leasing-ratkaisu tukee tätä strategiaa täydellisesti, ja tarjoaa käyttäjille vaivattoman ja joustavan tavan olla mukana maailmanlaajuisissa ympäristötalkoissa”, Lexmark Finlandin maajohtaja Timo Savolainen sanoo.

Lisätiedot:
www.lexmark.fi

Share: