Lehtien monivälinekäyttö yleistyy

28.2.2014 09:29Uutiset » Toimiala

Lehden painettu versio on Suomessa edelleen ylivoimaisesti suosituin lukuväline, mutta monivälinekäyttö yleistyy uusimman Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan (KMT). Erityisesti lehden luku mobiililaitteilla lisääntyy nopeasti. Lähes puolet suomalaisista lukee lehteään viikoittain mobiililaitteeella.

KMT:n mukaan lehden painettu versio on edelleen ylivoimaisesti suosituin tapa sisällön seuraamiseen. Suomalaisista 92 % lukee sanomalehden tai aikakauslehden painettua versiota viikoittain. Päivittäin näin tekee 60 %. Tietokoneella lukeminen on hienoisessa laskussa, kun taas matkapuhelimella ja tabletilla lukemisen suosio kasvaa tasaisesti.

Sanomalehtiä kulutetaan entistä enemmän usealla lukuvälineellä. Syksyllä 2013 neljännes suomalaisista käytti sanomalehtensä lukemiseen useampaa kuin kahta välinettä. Vaikka aikakauslehtien keskimääräinen lukija käyttää harvempia lukuvälineitä kuin sanomalehtien vastaava, on aikakauslehtienkin keskimääräinen lukuvälineiden määrä viikoittaisten lukijoiden joukossa yli puolitoista.

Share: