Leeviprint ja Lahtikopio yhdistyvät Multiprintiin

5.4.2012 11:17Uutiset » Toimiala

Lahden talousalueen merkittävimmät digitaalipainamisen ja suurkuvatulostuksen toimijat Multiprint Lahti ja Leevin Mainos Oy (markkinointinimiltään Leeviprint ja Lahtikopio) yhdistyvät. Järjestelyssä Aleniusten perheyrityksen osake-enemmistö myydään Multiprint Oy:lle. Leeviprint ja Lahtikopio liittyvät näin osaksi valtakunnallista Multiprintiä, joka toimii jo 14 kaupungissa paino-, tulostus- ja tallennealalla. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli n. 30 milj. € ja henkilökunnan määrä n. 310. Yhdistymisessä muodostuvan Leevin Mainos Oy:n liikevaihto on noin 4 milj. € ja henkilökunnan määrä 33.

Multiprintin Timo Venhoranta jatkaa Lahden aluejohtajana ja johtaa yhdistettyjä liiketoimintoja. Leeviprintin nykyinen toimitusjohtaja Aki Alenius siirtyy Multiprintin suurkuvasektorin tuotelinjajohtajaksi ja vastaa edelleen Leeviprintin asiakkuuksista.

Järjestely on kokoluokaltaan alalla merkittävä Lahden talousalueella. Digitaalinen painaminen vaatii pitkälle vietyjä palvelukokonaisuuksia, joihin yritysten yhdistyminen antaa entistä paremmat mahdollisuudet.

– Multiprint Lahden vahvuutena on erinomainen palvelu ja onnistuminen paino- ja tulostusasiakkaissa. Lahtikopion vahvuus alueella on ollut teknisen alan tulostuspalvelu ja Leeviprintin suurkuvatulostuksen valtakunnalliset palvelut. Tulemme hyödyntämään auto- ja toimitilateippauspalveluja sekä suurkuvapuolen valtakunnallista asennuspalvelua myös muiden yksiköidemme asiakastarpeisiin, kertoo Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen.

– Paino- ja tulostusalan rakennemuutoksessa näen tämän yrityskaupan hyödyntävän sekä myyjä- että ostajaosapuolta.

Leeviprintin Aki Alenius näkee asian samoin.

– Meillä oli ajankohtaista perheyrityksen sukupolvenvaihdos ja halusimme mieluimmin myydä alan vahvimmalle toimijalle. Asiakkaamme saavat kaupan myötä uusia mahdollisuuksia sähköisten tilausjärjestelmien, painamisen, asiakasviestinnän ratkaisujen ja muiden uusien palvelujen muodossa. Perheen resurssit eivät olisi riittäneet kehittämään tarvittavia ratkaisuja, joten nyt olemme iloisia sekä omasta että asiakaskuntamme puolesta.

Kaupan myötä eläkkeelle jäävä Lahtikopion pitkäaikainen omistaja Eero Alenius on sitoutunut auttamaan toimintojen yhdistämisessä ja asiakkuuksien hoidossa.

– Tuotevalikoima lisääntyy ja kummankin yrityksen asiakkaille voidaan tarjota toisen tuotteita, jota pidän erinomaisena asiana. Lahden sijainti ja perinteet toimittaa palveluja myös pääkaupunkiseudulle tukevat yrityskaupan onnistumista, kommentoi Jaakko Hirvonen.

Share: