Lönnberg Painot ja Art-Print yhdistyvät

18.1.2012 10:53Uutiset » Toimiala

Kaksi merkittävää graafisen teollisuuden yritystä yhdistävät voimavaransa. 16.1.2012 sovitulla järjestelyllä Art-Print Oy:n liiketoiminta siirtyy Lönnberg Painot Oy:öön. Samalla yhtiöt aloittavat sulautumisprosessin. Yhdistyneen yhtiön pro-forma liikevaihto vuodelta 2011 on noin 25 miljoonaa euroa ja henkilöstövahvuus noin 140 henkilöä.

Yhdistyneen yhtiön omistavat Lönnberg Painot Oy:n omistaja AV Holding Oy ja Art-Print Oy:n omistaja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Ylivieskassa. Helsingin toimipiste tulee sijaitsemaan Lönnberg Painojen nykyisissä tiloissa Helsingin Malminkartanossa. Yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Jarkko Viheriävaara ja hallituksen tulevat muodostamaan Krister Höglund, Hannu Salmi, Pertti Ailio ja Jarkko Viheriävaara.

Uuden yhtiön palvelutarjonta markkinointiviestinnän tuotannon alueella on hyvin laaja kattaen monipuoliset paino- ja tulostuspalvelut, aineistonhallinnan ja premediatuotannon, sähköisen markkinoinnin ja monikanavaisen suoramarkkinoinnin.

– Järjestelyssä kaksi hyvämaineista ja vakavaraista yhtiötä yhdistävät voimavaransa ja osaamisensa, mahdollistaen näin entistä monipuolisempien ja tehokkaampien palvelujen tuottamisen asiakaskunnalleen. Graafisen viestinnän toimialalla on pitkään kaivattu konsolidaatiota toimialan eläessä voimakasta murrosvaihetta – nyt toteutettava järjestely on malliesimerkki kahden, toistensa osaamista täydentävän yrityksen liittoutumisesta, toteaa Lönnberg Painot Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara.

Loistava uusi alku

– Tämä järjestely on loistava uusi alku. Se luo vahvan rakenteen uudelle yritykselle sekä antaa hyvät edellytykset kannattavuuden merkittävään kehitykseen. Kyseessä on ennakkoluuloton, rohkea järjestely, joka omalta osaltaan auttaa koko toimialaa sen tervehdyttämisen haasteissa. Palvelukokonaisuuden laatu ja laajuus antavat myös asiakkaillemme entistä paremmat mahdollisuudet toteuttaa omaa viestintäänsä tehokkaammin, toteaa Art-Print Oy:n toimitusjohtaja Hannu Salmi.

Lönnberg Painot Oy on 1922 perustettu markkinointiviestinnän alueella toimiva palveluyritys, jonka palvelut kattavat mm. tilauskirjapainotoiminnan, myymälämainonnan ratkaisut, monikanavamarkkinoinnin ja digitaalisen painamisen palvelut sekä kalenterien kustantamisen. Yhtiö työllisti vuonna 2011 keskimäärin 100 henkilöä.

Art-Print Oy on 1963 perustettu tilauskirjapaino, jonka palvelut koostuvat arkki- ja rotaatiopainamisesta sekä sitä tukevista sähköisistä lisäarvopalveluista, kuten aineistonhallinnasta, tilausjärjestelmästä ja julkaisujärjestelmästä. Yhtiö työllisti vuonna 2011 keskimäärin 40 henkilöä.

Share: