Lännen Median uutishuone perustettiin

24.6.2014 08:39Uutiset » Toimiala

Alma Media ja viisi muuta suomalaista lehtikustantajaa on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Lännen Median perustamisesta. Sopimuksen myötä perustettava Lännen Media Oy alkaa tuottaa sisältöä 12 maakuntalehdelle läntisessä ja pohjoisessa Suomessa. Lännen Median uutishuoneen muodostaa 40 journalistia osallistujalehdistä.

Lännen Median yhteinen valtakunnallinen toimitus tuottaa sisältöä painettuihin lehtiin sekä digi-, verkko- ja mobiilikanaviin. Yhteistoimitus tuottaa valtakunnallista koti- ja ulkomaan uutissisältöä, ajankohtaisia taustajuttuja, viikonvaihdelukemiston, päivittäiset teemasivut sekä valtakunnallisia verkkouutisia.

Lännen Median uutishuone aloittaa toimintansa 1.10.2014. Koko toiminta käynnistyy vuoden 2015 alkuun mennessä. Lännen Median toimituksen muodostaa 40 journalistia osallistujalehdistä.

– Lännen Media on osakaslehtien sisällön ja journalistisen tuotekehityksen tekijä. Lännen Median lehdet ovat alueidensa ykkösmedioita. Parhaiden voimien yhdistäminen takaa niiden lukijoille myös entistä vahvemman valtakunnallisen ja kansainvälisen tarjonnan, ja samalla lehdille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin paikallisen aineiston tuotantoon, Lännen Median päätoimittaja Matti Posio (kuvassa) arvioi.

Share: