Kyoceralta Joutsenmerkittyjä tulostimia

11.3.2008 14:40Uutiset » Toimiala

Ensimmäistä kertaa Pohjoismaisen ympäristömerkin 18-vuotisessa historiassa on Suomen markkinoille saatu Joutsenmerkittyjä tulostimia. Kyseessä ovat Kyocera Mitan ECOSYS -tulostimet, jotka ovat tunnettuja ympäristöystävällisestä teknologiastaan.

Joutsenmerkki tulostimen tai monitoimilaitteen kyljessä kertoo, että laite täyttää tiukat, energiankulutusta, materiaaleja, kemikaali- ja hiukkaspäästöjä sekä melua koskevat vaatimukset. Myös laitteen purettavuuden, kierrätettävyyden, varaosien saatavuuden, takuuajan ja käyttöohjeiden tulee olla Joutsenmerkin vaatimusten mukaiset.

Kyocera on jo 15 vuoden ajan kehittänyt ympäristöystävällistä ECOSYSteknologiaa. ECOSYS– tulostimissa on kestävät komponentit, kuten esimerkiksi patentoitu rumpu, jota vaihtamatta on mahdollista tulostaa satoja tuhansia sivuja. Ainoa vaihdettava kulutustarvike on värikasetti. Tulostimien lisäksi Kyocera Mitan valikoimista löytyy myös samaan teknologiaan perustuvia Joutsenmerkittyjä monitoimilaitteita.

– Kyocera on edelläkävijä ympäristöasioissa. Kaikkiin Kyocera Mitan Euroopan yrityksiin on tarkoitus saada kevään 2008 aikana ISO 14001 -sertifikaatit. Lisäksi yrityksen tavoitteena on merkitä Joutsenmerkillä koko tulostin- ja monitoimilaitemallistonsa. Suomen Kyocera haluaa omalta osaltaan olla mukana työssä paremman ympäristön puolesta, toimitusjohtaja Jarmo Torkamo Kyocera Mita Finland Oy:stä sanoo.

Lista kaikista Suomessa myynnissä olevista Joutsenmerkityistä tuotteista ja lisätietoa ympäristömerkeistä löytyy osoitteesta http://www.ymparistomerkki.fi
Lisätietoja www.kyoceramita.fi.

Share: