KPO ostaa Keski-Pohjanmaan Kirjapainon kiinteistön

5.8.2008 10:07Uutiset » Toimiala

Osuuskauppa KPO on ostanut Keski-Pohjanmaan Kirjapainon Kokkolan Kosilassa olevan tontin ja sillä olevan rakennuksen. Tehdyn sopimuksen mukaan Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj jatkaa tiloissa vuokralaisena toistaiseksi. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

KPO pyrkii turvaamaan kaupalla Kokkolan Prismakeskuksen kehittämisedellytykset.

– Olemme tyytyväisiä syntyneeseen kauppaan.Nyt tehty ratkaisu tähtää pitkälle tulevaisuuteen. Se antaa mahdollisuuden kehittää asiakasomistajien palveluja Kokkolan keskustassa ilman tarvetta muuttaa kauemmas, toteaa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine.

– Keskipohjanmaa-lehdellä on tavoitteena siirtyä ydinkeskustaan lähelle ihmisvirtoja. Painopuolella sanomalehtikone ylittää kymmenen vuoden iän ja vaatii joko uusimista tai laajempaa huoltoa. Painolta puuttuu edelleen paperivarasto. Kauppa mahdollistaa kokonaan uuden nykytarpeita vastaavan painohallin rakentamisen. Myös pääosa konekannasta on tarkoitus uusia samassa yhteydessä. Muutokset on tavoitteena toteuttaa 2-3 vuoden kuluessa, kertoo toimitusjohtaja Eino Laukka Keski-Pohjanmaan Kirjapainosta.

Share: