KPK Yhtiöt nousi uuteen kokoluokkaan

30.3.2021 17:16Uutiset » Toimiala
Suomalainen Lehtipaino painaa sanomalehtiä Kajaanissa. Kuva: DCOS.

Koronapandemialla oli suuri negatiivinen vaikutus pörssinoteeratun mediatalon KPK Yhtiöiden toimintaan viime vuonna. Liikevaihdon lasku oli merkittävää erityisesti mainos- ja tapahtumaliiketoiminnassa. Konserni teki kuitenkin tammikuussa 2021 yrityskaupan, joka nostaa sen uuteen kokoluokkaan, Suomen toiseksi suurimmaksi paikallismediataloksi.

Vuonna 2020 KPK Yhtiöiden liikevaihto laski tilinpäätöstiedotteen mukaan 26,8 miljoonaan euroon. Suomalainen Lehtipaino Oy:n osto nostaa liikevaihdon noin 45 miljoonaan euroon ja henkilökunnan määrän 420 ihmiseen. KPK Yhtiöt vahvistui yrityskaupan avulla sekä paikallislehtien tekijänä että sanomalehtien painajana. Suomalaisen Lehtipainon paino- ja jakelutoiminnot siirtyivät osaksi KPK Print -liiketoiminta-aluetta, jossa on myös Botnia Print.

Viime vuonna konsernin liiketulos oli 0,2 milj. euroa miinuksella. Oman pääoman tuotto oli kuitenkin samalla tasolla kuin vuonna 2019 ja omavaraisuusaste jopa nousi vahvaan 76,1 prosenttiin.

Myllerrysvuonna KPK Yhtiöissä käytiin yt-neuvottelut medialiiketoiminnassa ja tehtiin muutoksia lehtien ilmestymisiin. Organisaatiorakenne uudistui, ja suuren yritysoston myötä on käynnistetty uuden konsernistrategian suunnittelu.

Reino Lantto

Share: