Kotimaista mediaa arvostetaan kriiseissä

12.11.2014 15:14Uutiset » Toimiala

Ukrainan kriisi on korostanut kotimaisen uutisoinnin merkitystä lähes joka toisen suomalaisen silmissä. Kotimaisessa mediassa julkaistujen uutisten, taustajuttujen ja analyysien merkitys on noussut tänä vuonna Ukrainan kriisin ja sotatoimien vuoksi, arvioi 44 prosenttia mielipidekyselyyn vastanneista.

Yhtä moni, 43 prosenttia vastaajista, katsoi kotimaisen median merkityksen säilyneen kriisissä ennallaan. Vain muutaman prosentin mielestä merkitys on vähentynyt. Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää edelleen hyvin tärkeänä, että Suomessa säilyy vahva ja monipuolinen suomalaisten mediasisältöjen tarjonta.

– Tulos kertoo siitä, että me suomalaiset tarvitsemme kotimaista mediaa tuottamaan monipuolisia ja luotettavia sisältöjä, jotka auttavat omalla kielellä ymmärtämään maailman tapahtumia, kommentoi Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

IRO Research Oy selvitti tuhannen suomalaisen mielipiteitä sanomalehdistä, aikakauslehdistä, kirjoista, tv-kanavista ja oppimateriaaleista Viestinnän Keskusliiton toimeksiannosta. Tutkimus julkistettiin media-alan yhteisessä Mediapäivässä Finlandia-talolla.

Share: