Koronakriisi kasvatti Metsä Boardin tuotantoa

4.5.2020 10:22Uutiset » Pakkaukset
Koronakriisi on kiihdyttänyt mm. elintarvike- ja lääkepakkausten kysyntää, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio. Kuva: Metsä Board.

Koronakriisi on lisännyt pakkausmateriaalien kysyntää, ja Metsä Boardin kartonkien tilausvirrat ovat kasvaneet alkuvuonna. Toimituslogistiikassa on osavuosikatsauksen mukaan ollut hetkittäisiä kapasiteetin pullonkauloja. Maailmantalouden heikentyminen vähentää todennäköisesti myös Metsä Boardin tuotteiden kysyntää ja tulee vaikuttamaan negatiivisesti yhtiön kannattavuuteen.

Metsä Boardin osavuosikatsauksen mukaan koronakriisi lisäsi taivekartongin ja valkoisen kraftlainerin kysyntää. Yhtiön kartonkitoimitukset olivat edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa korkeammalla tasolla. Kuitenkin sellun hinnan lasku ja metsäteollisuuden lakko heikensivät tulosta, joka lähes puolittui viime vuoden tammi-maaliskuusta. Liikevaihto laski hieman ja oli 472,1 miljoonaa euroa (487,1 vuonna 2019).

– Koronaviruksen maailmanlaajuisen leviämisen lopullisia vaikutuksia liiketoimintaamme on vielä vaikea arvioida. Pandemia on heikentänyt kysyntää kartonkien tietyissä loppukäytöissä. Toisaalta se on kiihdyttänyt mm. elintarvike- ja lääkepakkausten kysyntää. Toistaiseksi pandemian nettovaikutus Metsä Boardin kartonkien tilausvirtaan on ollut positiivinen, sanoo toimitusjohtaja Mika Joukio.

Metsä Boardin investointiprojektit ovat Joukion mukaan edenneet suunnitellusti. Yhtiön taloudellinen asema on vahva.

– Poikkeusolot loppuvat jossain vaiheessa, ja uskon, että aikojen normalisoituessa olemme entistä vahvempia vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin, Joukio sanoo.

Share: