Konica Minolta voittaja asiakkaiden siirtyessä värillisyyteen

18.9.2008 23:52Uutiset » Toimiala

Konica Minolta on noussut Euroopan värimonitoimijärjestelmien markkinoiden ykköseksi. Infofourcen julkaisemien vuoden 2008 alkupuoliskolla toteutuneiden myyntilukeminen perusteella Konica Minolta on noussut Euroopan johtavaksi värimonitoimilaitteiden toimittajaksi.

Tämä johtuu yrityksen vahvistuvasta asemasta 20-29 ppm, 30-39 ppm sekä tuotantovärijärjestelmien toimittajana. Lisäksi Konica Minoltalla värilaitteiden osuus on selvästi keskimääräistä suurempaa monitoimilaitteissa. Kokonaismarkkinoilla Konica Minolta on monitoimikoneiden toimittajana kolmannella sijalla. Koska suuntaus Euroopassa vie nopeasti kohti värilaitteita, Konica Minoltan aseman voi odottaa edelleen vahvistuvan.

Suomen tulostusjärjestelmämarkkinat ovat muutoksessa, mikä näkyy kilpailun kiristymisenä. Markkinat jakautuvat yhä selvemmin suuriin ja pieniin – isot toimittajat parantavat nyt asemiaan pienten kustannuksella. On odotettavissa, että tämä trendi tulee jatkossa vahvistumaan, kun ohjelmistojen ja sovellusten merkitys korostuu niin toimistolaitteiden kuin tuotantojärjestelmien myynnin edellytyksenä. Suomessa monitoimilaitteiden trendi on selkeästi kohti aitovärilaitteita, joissa väri- ja mustavalko-ominaisuudet ovat tasa-arvoisia. Konica Minoltan mallisto perustuu juuri aitovärilaitteisiin, joten värilaitteiden suosion nopea kasvu tarjoaa yritykselle Suomessa erinomaisia tulevaisuudennäkymiä

Konica Minolta on kasvattanut markkinaosuuttaan varsinkin värilaitteissa vuoden 2008 alkupuoliskon aikana ja noussut Suomen markkinajohtajaksi 30-39 sivua minuutissa (ppm) tulostavien värijärjestelmien myynnissä 26,3 prosentin osuudella, kertoo Infosourcen uusin tilasto. Konica Minoltan markkinaosuus on kasvanut Suomessa varsinkin myyntivolyymiltään merkittävissä värilaitekategorioissa kilpailutilanteen kiristymisestä huolimatta. Kokonaisuutena Konica Minolta on värimonitoimilaitteissa sijalla kolme 17,8 prosentin markkinaosuudella.

– Konica Minoltan panostus värilaitteisiin näkyy Infosourcen tilastoissa. Olemme ykkösinä 30–39 ppm -laitekategoriassa, joka on Suomessa erityisen tärkeä. Se on myynnin arvoltaan suurin ja asiakkaiden toimistodokumenttien tuottamisen kannalta keskeinen. Työryhmien värimonitoimikoneiden osuus on Konica Minoltalla yleisemminkin kokonaismarkkinaosuutta suurempi, kertoo Suomen Konica Minoltan markkinointijohtaja Jarno Ahonen.

Konica Minolta on kasvattanut viime vuosina monitoimilaitteidensa markkinaosuutta Suomessa vakaasti vuoden 2004 9,5 prosentista nyt mitattuun 14,4 prosenttiin. Konica Minolta onkin noussut neljän viime vuoden aikana suurten laitetoimittajien joukkoon niin toimiston tulostusratkaisuissa kuin tuotantojärjestelmissäkin.

Konica Minoltan toiminnan laajeneminen näkyy myös yrityksen siirtymisessä uusiin, paremmin tarpeita vastaaviin toimitiloihin Espoon Keilaniemeen lokakuun aikana.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: