Komori ja Landa aloittavat yhteistyön

27.4.2012 13:05Uutiset » Toimiala

Japanilainen painokonevalmistaja Komori ja uuden nanografia-painoteknologian kehittäjä Landa Corporation ovat tänään julkistaneet globaalin yhteistyösopimuksen, jolla Landa antaa Komorille lisenssin käyttää nanografiateknologiaa valmistamissaan painokoneissa. Landan kehittämä nanografia esitellään ensimmäisen kerran ensi viikolla alkavilla Düsseldorfin Drupa-messuilla 3.–16.5.

– Meillä on ollut Komorin kanssa tiivis yhteistyö. Komori on esimerkiksi valmistanut nanografia-arkkipainokoneisiimme paperinkuljetusjärjestelmät. Komori oli myös ensimmäinen yritys, jolle esittelimme teknologian, ja jonka erinomaisuudesta he olivat samaa mieltä. Olenkin erittäin iloinen, että juuri Komori on ensimmäinen valmistaja, jonka kanssa teimme globaalin partnerisopimuksen. Nyt jaamme tämän huikean markkinapontentiaalin, joka teknologialla on, kertoo nanografian isä Benny Landa (kuvassa).

Nanografiapainamisen prosessin kulmakivi on sen käyttämä väri: Landa NanoInk. Se koostuu pigmenttipartikkeleista, jotka ovat kooltaan vain joitain kymmeniä nanometrejä, esimerkiksi ihmisen hius on paksuudeltaan noin 100 000 nanometriä. Landa lupaa NanoInkin tuottavan markkinoiden laajimman CMYK-väriavaruuden värintoistossa. Painomateriaaliksi sanotaan käyvän oikeastaan minkä tahansa aina sanomalehdistä kierrätyskartonkiin ja muovikalvoihin. Materiaalit eivät myöskään tarvitse esikäsittelyä.

Komori ilmoitti aiemmin keväällä globaalista yhteistyöstä myös Konica Minoltan kanssa. Drupa-messuilla selvinnee, mihin suuntaan valmistajien yhteistyö suuntautuu. Vai onko nanografiateknologia nähtävillä myös Konica Minoltan osastolla?

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: