KBA:lle oma yhtiö Suomeen

31.1.2014 11:43Uutiset » Toimiala

KBA_Juselius

Suomeen syntyi vuoden alusta uusi painokoneiden ja graafisen alan tarvikkeiden myyntiyhtiö KBA Finland Oy. Yrityksen omistaa Marcus Juselius.

– Pitkään toiminut KBA:n Suomen sivukonttori lakkautetaan. Uuden yhtiömme puitteissa tulemme edelleen toimimaan agentuuriperiaatteella, niin kuin tähänkin asti, mutta nyt minulle on suotu mahdollisuus ryhtyä yrittäjäksi, josta olen KBA:lle kiitollinen, kertoo Juselius.

Etuna Juseliuksen mukaan on, että nyt kaikki asiointi KBA:n ja KBA Finland Oy:n kanssa kulkee suoraa reittiä Suomen ja Saksan välillä. Huollon puolesta kaikki pysyy ennallaan ja arkkikonehuolloista tulee jatkossakin vastaamaan Jukka Haapaniemi. Tämän lisäksi Suomi kuuluu pohjoismaiseen huoltopooliin tarkoittaen, että KBA Finland voi vapaasti käyttää huoltomiehiä myös muista Pohjoismaista.

– Tämä tuo myös vapautta edustuksiin eli voimme ottaa jälleenmyyntiin uusia päämiehiä. KBA:n lisäksi edustamme tällä hetkellä esimerkiksi Baldwinin järjestelmiä ja tarvikkeita, amerikkalaisia Tensorin painokoneita sekä vanhojen painokoneiden automatisointiin sähköisiä päivityksiä tarjoavaa DCOS-ohjelmistoa. Viime mainitusta ollaan oltu hyvin kiinnostuneita, Juselius paljastaa.

Painokonekauppa on viime vuosina pysynyt tasaisen alhaisella tasolla. Juselius kehottaa suomalaispainoja katsomaan oppia naapurista.

– Esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa koneilla painetaan nappi laudassa 15 000 kierrosta tunnissa, kun Suomessa mennään paljolti 10 000:n vauhdilla. Myös Baltian maissa ja Puolassa on investoitu paljon uuteen tekniikkaan, ja sielläkin painetaan kovilla nopeuksilla. Suomeen pitää investoida uusimpaan teknologiaan ja huolehtia siitä, että koneista otetaan kaikki tuottavuus irti. Tehostamalla tuotantoa ja investoimalla uusimpaan tekniikkaan voidaan viivan alle saada merkittävää kasvua, linjaa Juselius.

Share: