Kariteam laajentaa viimeistelykapasiteettiaan

22.8.2019 16:23Uutiset » Toimiala
Kariteamin toimintoja luotsaavat sisarukset Minna Kesonen, Jari Pynnönen ja Heidi Poikolainen, joiden isä Kari Pynnönen perusti kirjapainon vuonna 1966. Kuva: Print&Media.

Jyväskyläläinen vuonna 1966 perustettu Kirjapaino Kari Ky laajentaa toimintaansa investoimalla viimeistelyyn ja tarjoamalla muille painoalan yrityksille alihankintapalveluja. Viimeisin liiketoimintakauppa on tehty Grafi-Stanssi O:n kanssa.

Painonpinnan viimeistely-yritys Lamidoll Oy möi Karille laminointi-ja lakkauslaitteistot vuonna 2018. Tämän vuoden alussa Kariteamiin liitettiin Pieksänprintin liiketoiminnot. Kaupan mukana Kariin tulivat yrityksen pitkäaikaiset yrittäjät Mika ja Mari Roininen.

Viimeisin liiketoimintakauppa on tehty Grafi-Stanssi O:n kanssa. Grafi-Stanssi yrittäjä Ossi Holmberg jäi eläkkeelle tänä kesänä. Kaupan yhteydessä Kariin siirtyi stanssaus- ja ylivetolaitteistoja sekä mittava stanssityökalusarja.

Kariteam-yritysryhmä on investoinut myös foliointi- ja preeglaus-laitteistoihin sekä pakkauslinjastoihin. Päätuotteina ovat mm. postikortit ja adressit. Tämä investointi lisäsi yrityksen työntekijöitä 10 hengellä.

Karin merkittävänä kohderyhmänä ovat muut graafisen alan yritykset, kuten painotalot.

– Haluamme ja pystymme tarjoamaan muille painoille nopeaa, kohtuuhintaista ja luottamuksellista alihankintapalvelua, olivat kyseessä sitten lakkaukset, folioinnit, stanssaukset tai suurarkki B1-painotyöt, sanoo Kirjapaino Karin toimitusjohtajana lähes 30 vuotta työskennellyt Jari Pynnönen.

Kirjapaino Karin liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 30. Yritysryhmään kuuluvat Toimistotukku Kari ja Suurmyymälä Kari. Verkkokauppa Kariteam tarjoaa 50 000 tuotenimikettä pääasiassa yritysasiakkaille.

Share: