Karhukopio ja Multiprint yhdistävät voimansa

27.6.2009 00:17Uutiset » Toimiala

Suomen kaksi digitaalipainamisen johtavaa toimijaa Karhukopio Oy ja Multiprint Oy ovat 26.6. kirjoittaneet sopimuksen yhtiöiden yhdistämisestä. Järjestely koskee yritysten Suomen ja Viron liiketoimintoja. Yhtiöiden yhdistyessä syntyy 14 kaupungissa toimiva lähes 400 henkilöä työllistävä vahva digitaalipaino- ja tulostusalan palveluyritys.

Järjestelyssä Multiprintin suurin omistaja Kari-Matti Airisto myy osakkeensa Karhukopio Oy:lle. Uuden kokonaisuuden suurimmaksi omistajaksi nousee Karhukopion pääomistaja partiolippukunta Turun Metsänkävijät ry. Muut pääomistajat ovat Multiprintin toimitusjohtaja Risto Ojala ja varatoimitusjohtaja Janne Jääskeläinen. Molempien yhtiöiden ylin johto jatkaa muodostuvan yrityskokonaisuuden johdossa. Konsernin emoyhtiön toimitusjohtajana toimii Karhukopio Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen ja Multiprint Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Risto Ojala.

Järjestely on kokoluokaltaan merkittävä alan yritysjärjestely, jollaisia on odotettu Suomessa jo pidemmän aikaa. Vastaavia toimenpiteitä on tehty muissa maissa vahvistamaan alan kehitystä. Digitaalinen painaminen vaatii pitkälle vietyjä palvelumahdollisuuksia, joihin yritysten yhdistyminen antaa entistä paremmat mahdollisuudet. Karhukopion ja Multiprintin liiketoimintojen yhdistyessä syntyy entistä vahvempi markkinajohtaja Suomessa. Yhdistyneiden toimintojen tuloksentekokyky, vahva tase sekä resurssit mahdollistavat palvelujen kehittämisen edelleen. Palveluja kehitetään yhteistyössä asiakaskunnan kanssa. Konsernin asiakaspohja koostuu merkittävistä teollisista ja muista suuryhtiöistä, julkisista yhteisöistä, laajasta kentästä pk-yrityksiä sekä myös kuluttajista.

Osaamista koko maan laajuisesti

Muodostuvan yrityskokonaisuuden tavoitteena on keskittyä kokonaispalveluratkaisuihin erilaisissa viestintä- ja julkaisutarpeissa. Paino- ja tulostuspalveluihin liittyvät kiinteästi myös sähköiset asiointitavat, tilausjärjestelmät, erilaiset logistiset palvelut, sähköinen julkaiseminen sekä ulkoistamispalvelut. Yhtiöllä on pohjalla myös vankkaa osaamista mm. rakennuspiirustuksiin sekä dokumentointipalveluihin liittyen.

– Järjestely on liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeä askel ja se mahdollistaa kahden hyvin menestyneen yrityksen vahvuuksien yhdistämisen luontevalla tavalla. Karhukopio ja Multiprint yhdessä ovat jatkossa selkeästi Suomen suurin digipainoalan yrityskokonaisuus ja merkittävä toimija myös Baltiassa. Yhtiöiden yhdistyessä on mahdollisuus toimia entistä vahvempana kumppanina asiakkaille koko maan laajuudella, toteavat yhtiöiden toimitusjohtajat Jaakko Hirvonen ja Risto Ojala.

– Yhtiöt täydentävät toistensa liiketoimintoja ihanteellisella tavalla. Monipuolisen osaamisen ja edistyksellisten ratkaisukokonaisuuksien ansiosta tulostus- ja digitaalipainoalalle syntyy nyt tulevaisuuteen panostava entistä vahvempi palveluntarjoaja, Hirvonen ja Ojala lisäävät.

Linkit: www.karhukopio.fi & www.multiprint.fi

Share: