Kainuussa vaihdettiin nimeä

12.6.2008 00:35Uutiset » Toimiala

Kainuun Sanomia ja kymmeniä muita lehtiä Kajaanissa painava Pyhäjokiseudun Kirjapaino vaihtoi nimeä ja on nyt Suomalainen Lehtipaino. Toimitusjohtajana jatkaa kuvassa oleva Asko Talvi.

Nimenvaihdon yhteydessä sai tulikasteensa myös yrityksen uusi painokone, jota oli juhlallisesti käynnistämässä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Viime vuonna tehty painokonekauppa amerikkalaisesta Tensor BE 400 -painokoneesta kulminoitui tähän viikkoon, jolloin kone otettiin käyttöön. Ensimmäinen Tensorilla painettu lehti oli lukijoilla eilen.

Suomalainen Lehtipaino Oy muuttuu samalla totaaliseen neliväripainatukseen. Seitsemän eri painotornia mahdollistaa nelivärisyyden kaikille sanomalehtien sivuille. Koneella voidaan kerralla painaa 28-sivuinen lehti.

Nimellä on historiansa

Suomalainen Lehtipaino ei ole nimenä uusi. Itse asiassa se saattaa olla monelle lähihistoriasta myös tuttu. Jo 1846 keisarilta luvan saanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjapainon, sittemmin Suomalainen Lehtipaino Oy, tarina jatkuu yli 10 vuotta kestäneen uinahduksen jälkeen. Viimeksi kyseistä nimeä käyttänyt yritys painoi Alprintin lehtiä Helsingin Kaivokselassa ennen vuosituhannen vaihdetta.

Pyhäjokiseudun Kirjapaino Oy:n tiivis yhteistyö Alma Median omistamien paikallis- ja aluelehtien painajana vahvistuu nyt Kajaanissa, jonne saadaan keskitettyä Pyhäjokiseudun Kirjapainon ja Kainuun Sanomien aikaisemmin painamat lehdet saman katon alle. Lehtipaino tulee työllistämään noin 20 henkilöä, joista osa siirtyy Kajaaniin Oulaisista. Lehtipainotoiminta loppuu Oulaisista. Painon tilat ovat vuokrattu Kainuun Sanomilta entisestä Kainuun Sanomien toimitalosta.

Lisätietoja antaa Suomalainen Lehtipaino Oy:n toimitusjohtaja Asko Talvi, puh. 044 779 5221.

Share: