Joutsenmerkki vaatii tehokasta energian käyttöä

7.4.2014 07:42Uutiset » Toimiala

Joutsenmerkin uusitut kriteerit kannustavat painolaitoksia entistä tehokkaampaan ympäristötyöhön. Kriteereissä on tiukennettu energiankulutusta, rajoitettu haitallisten kemikaalien käyttöä ja otettu käyttöön uudet vaatimukset paperiraaka-aineelle. Koliprint ja PunaMusta Tampere ovat ensimmäiset painot, jotka saivat Joutsenmerkki-luvan tiukentuneiden kriteerien mukaan.

– Uusituissa kriteereissä on erityisesti arvioitu energiankulutusta. Energian tehokkaalla käytöllä paino voi saada suuria ympäristö- ja taloudellisia hyötyjä, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.
Joutsenmerkittyjen painolaitosten tulee uusia Joutsenmerkki-lupansa 31.10.2014 mennessä, koska painolaitosten Joutsenmerkki-kriteerit ovat uusiutuneet. Painolaitosten uudet tiukennetut vaatimukset koskevat painolaitoksia, painotuotteita ja kirjekuoria.

– Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä ja Joutsenmerkki kertoo hyvin toiminnastamme. Ympäristöasiat otetaan huomioon elinkaaren jokaisessa vaiheessa, PunaMustan tekninen johtaja Lasse Miettinen sanoo. Miettinen kertoo, että myös PunaMustan Joensuun paino aikoo uusia Joutsenmerkki-lupansa.

Share: