Japanilaiskustantaja otti UPM Raflatacin etätunnisteet käyttöönsä

9.12.2008 01:43Uutiset » Toimiala

Japanilainen kustantaja Shogakukan Inc. on ottanut käyttöön RFID-järjestelmän tavoitteenaan vähentää merkittävästi myymättä jääneiden kirjojen palautuksia sekä jätteen määrää. Shogakukanin mukaan taloudelliset tappiot voivat vuosittain kohota Japanissa jopa yli 1,5 miljardin dollarin mikäli neljäsosa kustantajalle palautetuista kirjoista joudutaan hävittämään jätteenä. RFID-järjestelmän käyttöönotto on edesauttanut selkeästi myös jakelun virheettömyyttä.

Shogakukan on lisännyt UPM Raflatacin valmistamat etätunnisteet äskettäin julkaisemaansa kotitalouksille suunnattuun lääketieteen tietosanakirjaan. RFID-järjestelmän Shogakukanille on toimittanut Suuri-Keikaku Co. Ltd.

Shogakukan on kehittänyt kaksiosaisen myyntijärjestelmän RFID-etätunnisteilla varustetuille kirjoilleen. Tavoitteena on motivoida kirjakauppoja suunnittelemaan tilauksensa aikaisempaa tarkemmin tarjoamalla vaihtoehtoiset tavat hankinnoille. Kirjakaupat voivat tilata kirjoja myyntiin pienemmällä marginaalilla, jolloin myymättä jääneet kappaleet voi palauttaa kustantajalle ilman ylimääräisiä kuluja. Toinen vaihtoehto tarjoaa kirjakaupoille korkeamman marginaalin, mutta myymättä jääneiden kirjojen palautuksesta syntyy ylimääräisiä kustannuksia kirjakaupalle. Tiedot valitusta myyntitavasta on tallennettu RFID-etätunnisteisiin, mikä helpottaa järjestelmän hallintaa. Virheiden mahdollisuus on poistettu automatisoimalla tietojenkäsittelyyn ja logistiikkaan liittyvät toiminnot.

– Shogakukan on erinomainen esimerkki siitä, miten RFID-etätunnisteita voidaan käyttää parantamaan logistiikkaa kustannusalalla. Hyödyt ovat erittäin konkreettisia, ja siksi vastaavia projekteja toteutetaan parhaillaan maailmanlaajuisesti. Useat onnistuneet toteutukset ovat nopeasti maksaneet itsensä takaisin, kertoo kehitysjohtaja Mikko Nikkanen UPM Raflatacista.

Shogakukan raportoi kirjakauppojen ottaneen RFID-avusteisen myyntijärjestelmän hyvin vastaan. Tulokset ovat olleet erinomaiset, sillä alkuvaiheessa Shogakukanin lääketieteen tietosanakirjaa myytiin 50 000 kappaletta, kokonaismyynnin ollessa 70 000 kappaletta.

– RFID-järjestelmän käyttöönotto palvelisi hyvin myös kuukausittain kirjalähetyksiä postittavia kirjakerhoja. Kerhoille tulevien asiakaspalautusten määrä saattaa olla jopa yli 20 prosenttia, jolloin jakeluketjun tehokas toiminta on erittäin tärkeää. UPM Raflatac on panostanut merkittävästi alan sovelluksiin sopivien tuotteiden kehittämiseen, Nikkanen jatkaa.

Lisätietoja

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 700 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.

Shogakukan Inc.
Shogakukan Inc. aloitti toimintansa vuonna 1922 julkaisemalla oppimistarkoitukseen peruskouluopiskelijoille suunnattuja lehtiä. Tällä hetkellä yhtiö laajentaa lasten lehdistä yleislehtien pariin, ja toimii myös kirjojen kustantajana. Valikoimassa on muun muassa kuvakirjoja, kuvitettuja oppaita, sanakirjoja ja tietosanakirjoja. Yhtiön julkaisut kattavat kaikkiaan 64 lehteä, 9 200 kirjaa, 13 900 sarjakuvateosta, 850 mookia, 4 000 videota ja dvd:tä (vuodesta 2007 alkaen).

Suuri-Keikaku Co., Ltd.
Suuri-Keikaku on tietojärjestelmiä kehittävä yhtiö, ja osa Hitotsubashi kustannusyhtiöitä, joihin kuuluvat Shogakukan, Shueisha, ja muut Tokion Hitotsubashissa toimivat alan yhtiöt. Suuri-Keikaku kehittää ja hallinnoit it-ratkaisuja niin kustantamoille kuin muillekin aloille. Suuri-Keikaku tarjoaa myös konsultointipalveluita ympäristöasioissa, esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyen.

Share: