Iggesund päivittää Incada-kartongin

10.6.2013 08:57Uutiset » Toimiala

Iggesund-paperitehdas tuo syksyllä markkinoille uusitun Incada-pakkauskartongin. Incadasta tulee valkoisempaa sekä kevyempää ja se sisältää myös joukon uusia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kartongin painettavuuteen. Incada Exel, joka on lähinnä tarkoitettu pakkauspahviksi, on jatkossa jäykempää. Yli 300 g/m2 painoluokissa lisäys on jopa 10–15 prosenttia.

– Tämä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden vähentää pakkaustensa painoja, mutta varmistaa silti sama suoja sisällölle, kertoo Robin Lewis, Incadan tekninen tuotepäällikkö.

Incadaa tuotetaan Iggesund Paperboardin tehtaassa Workingtonissa. Tänä keväänä tehdas vaihtoi energialähteensä maakaasusta biomassaan. Energiaa tuotetaan uudessa korkean teknologian voimalaitoksessa. Tehdas vähensi näin yhdessä yössä fossiilisia hiilipäästöjään yli 190 000 tonnista vuodessa nollaan.

– Tämä vahvistaa entisestään myyntiargumenttiamme. Kartonkia pidetään yleisesti ympäristöystävällisenä pakkausmateriaalina. Muuttamalla energianlähteemme ja parantamalla Incadaa olemme nyt pakkauskartonkimarkkinoiden huipulla sekä tuoteominaisuuksien että ympäristöystävällisyyden suhteen, Lewis toteaa.

Share: