Huhtamäki myy kalvoliiketoimintansa

24.11.2014 09:02Uutiset » Toimiala

Huhtamäki on sopinut myyvänsä Films-liiketoimintasegmenttinsä Frankfurtin pörssissä listatun saksalaisen pääomasijoitusyhtiön hallinnoimalle DBAG Fund VI -rahastolle. Films-segmentti valmistaa ja myy kalvoja, joita käytetään pääasiassa etiketeissä, kiinnitysteipeissä, hygienia- ja terveydenhoitotuotteissa sekä rakennus-, auto- ja pakkausteollisuuden ja graafisen alan teknisissä sovelluksissa.

Films-liiketoimintasegmentin liikevaihto vuonna 2013 oli 187 milj. euroa ja sillä oli 927 työntekijää syyskuun 2014 lopussa. Segmentti palvelee markkinoita maailmanlaajuisesti, ja sillä on tuotantoa Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Velaton kauppahinta on 141 milj. euroa. Kauppa edellyttää Saksan kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2014 lopussa tai vuoden 2015 alussa.

– Uskomme, että DBAG on hyvä ja sitoutunut omistaja kalvoliiketoiminnallemme. Uudella omistajalla on hyvät resurssit kasvattaa ja kehittää liiketoimintaa tulevaisuudessa. Segmentin liikevaihto on kasvanut hyvin vuonna 2014 ja sen kannattavuus on parantunut merkittävästi. Huhtamäki-konsernin tarinassa alkaa kaupan toteutumisen jälkeen uusi vaihe keskittyessämme yhä enemmän ruuan pakkaamiseen, sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio.

Share: