HP vähentää PC-energiankulutusta 25 prosentilla

11.3.2008 13:50Uutiset » Toimiala

HP on kertonut sitoutuvansa vähentämään pöytä-pc:idensä ja sylimikrojensa energiankulutusta nykyisestä tasosta 25 prosenttia vuoteen 2010 mennessä. Yhtiö on EPEAT-listan (Elektronisten laitteiden arviointityökalu) mukaan toimialan johtava energiatehokkaiden IT-laitteiden valmistaja. Noin 25 kappaletta yhtiön PC-tuotteista on listattu EPEAT-listalla (www.epeat.net) joko Gold- tai Silver-tasoilla.

HP keskittyy tuotekehityksessään ympäristöystävällisyyteen. Yhtiö oli ensimmäinen PC-valmistaja, joka saavutti EPEAT Gold -tason. Tämä tapahtui vuonna 2007, kun HP julkisti Compaq rp5700 -mallin.

– HP on vuosikymmenten ajan integroinut ympäristöystävällisyyttä edistäviä komponentteja tuotteisiinsa. Lisäksi kehitämme prosessejamme, jotta voimme huomioida ympäristövastuun koko tuotteen elinkaaren ajan, kertoo HP:n henkilökohtaisista tietojärjestelmistä vastaava johtaja Todd Bradley (kuvassa).

HP odottaa saavuttavansa vuodelle 2010 asettamansa tavoitteensa useiden eri strategioiden avulla. Yhtiö aikoo integroida koko PC-tuotevalikoimaansa energiakulutusta hillitseviä teknologioita ja prosesseja sekä komponentteja, kuten tehokkaita virtalähteitä ja virtapihejä piirisarjoja.

EPEAT Gold -listalla hiljattain julkistetuissa HP:n tuotteissa yhdistyy useita eri ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä vähentämään liiketoimintansa jättämää ekologista jalanjälkeä. Esimerkiksi yrityskäyttöön tarkoitettu HP Compaq dc7800 -mallissa on runsaasti energiatehokkuutta lisääviä komponentteja, kuten viimeisimmät Intel® Core™ 2 Duo -prosessorit. HP dc7800 Ultra-slim Desktop PC on puolestaan 46 prosenttia pienempi kuin aikaisemmat mallit. Se tarjoaa käyttäjälle maksimaalista energiatehokkuutta tinkimättä suorituskyvystä.

Asiakkaat voivat valita tietokoneeseen myös 80 PLUS® -virtalähteen, joka on 15 prosenttia tehokkaampi kuin vakiovarusteena tuleva virtalähde. Lisäksi Verdiem SURVEYOR™ -ohjelmiston ansiosta voidaan keskitetysti mitata, hallita ja vähentää yrityksen käytössä olevien PC:iden virrankulutusta. Ohjelmiston voi asentaa kaikkiin dc7800-sarjan laitteisiin. Sen avulla virrankulutusta voidaan vähentää 33 prosenttia.

HP:n ympäristöponnistukset noteerattiin Fortune-lehdessä vuoden 2007 huhtikuussa. Yhtiö oli yksi “Ten Green Giants” -listan yrityksistä. Lisätietoa HP:n ympäristöohjelmasta on saatavilla alta olevasta linkistä.
Lisätietoja www.hp.com/environment.

Share: