HP nousi tulostusmarkkinoiden ykköseksi kaikilla segmenteillä Suomessa

26.9.2008 15:15Uutiset » Toimiala

HP:n tulostimet ja monitoimilaitteet jatkavat tulostusmarkkinoiden kärjessä Suomessa tutkimusyhtiö IDC:n julkaisemien kalenterivuoden 2008 toisen neljänneksen markkinaosuuslukujen mukaan.

HP oli kappalemäärillä mitattuna ykkönen kaikissa kuudessa IDC:n mittaamassa segmentissä, joita ovat värilaser-, mustavalkolaser- ja mustesuihkutulostimet sekä väri-, mustavalko- ja mustesuihkumonitoimilaitteet. Parannusta ensimmäiseen vuosineljännekseen saatiin erityisesti laserpohjaisissa värimonitoimilaitteissa, joissa HP nousi ykköseksi.

Monitoimilaitteet ovat olleet viimeisten vuosien aikana HP:n tulostus- ja kuvankäsittelyliiketoimintaryhmässä (IPG, Imaging and Printing Group) kasvun painopistealueina.

– Erityisesti laserpohjaisissa monitoimilaitteissa on tehty erittäin systemaattista työtä. Tuotetarjooma on vahvistunut vuodesta toiseen ja nyt on mahdollista ottaa markkinoista merkittävästi markkinakasvua nopeammin osuuksia HP:lle, kertoo HP:n IPG-liiketoimintaryhmästä Suomessa vastaava johtaja Jari Rinne.

Ympäristöystävällisyys yhtenä kilpailutekijänä

Rinne uskoo HP:n erottuvan kilpailijoistaan muun muassa ympäristöystävällisyydessä.

– HP:n laitteet ovat ympäristöystävällisyydessään markkinoiden kärkeä. Lisäksi hyvä hinta-laatu-suhde tekee HP:n tulostinratkaisuista erittäin kilpailukykyisiä markkinoilla, Rinne listaa.

Energiatalous ja kestävä kehitys ovat nousseet vahvasti tapetille niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaidenkin keskuudessa.

– Näkisin, että ympäristöystävällisyydestä ja yrityksen vastuullisuudesta tulee jatkossa yksi vakioelementti päätöksenteossa – hinnan ja laiteominaisuuksien ohella, Rinne uskoo.

IDC:n lukujen mukaan HP:n kasvu tulostusmarkkinoilla on ollut markkinan kasvua hieman nopeampaa.

– Uskon, että loppuvuonna markkina jatkaa tasaista kasvuaan. Kasvu tulee nimenomaan monitoimilaitepohjaisista ratkaisuista, joissa erityisesti värimonitoimilaitteet ovat vahvin kasvava alue, Rinne ennustaa.

Yritysympäristö muuttuu

Yksi selkeä kasvualue on myös palvelupohjaiset ratkaisut. Enää yritykset eivät välttämättä osta laitetta vaan kokonaisratkaisun.

– Palvelimissa, pöytäkoneissa ja kannettavissa on jo aika pitkälti tehostettu toimintaa palvelusopimusten avulla. Seuraavana kohdealueena on yrityksen asiakirjatuotanto. Monissa yrityksissä on vielä vanhoja kopiokoneita, tulostimia ja hajanainen kirjo uudempia monitoimilaitteita. Pikku hiljaa ne yhdistyvät yhden kattavamman palvelusopimuksen alle, Rinne kertoo.

HP:lla on hallussaan yli puolet tulostimien markkinoista ja lasermonitoimilaitteiden markkinoistakin noin neljännes. Tällä hetkellä HP on valmistanut ja toimittanut jo yli 130 miljoonaa laserlaitetta ja yli 400 miljoonaa mustesuihkutulostinta tai -monitoimilaitetta

Syksyllä 2006 HP saavutti 100 miljoonan myydyn LaserJet-tulostimen rajapyykin maailmassa. Tämän kunniaksi liikenteeseen starttasi HP:n kaksikerroksinen rekka, joka on nyt ehtinyt Suomeen. Rekka kiertää Suomea syys- ja lokakuun ajan esittelemässä HP:n tulostus- ja kuvankäsittelyratkaisuja. Lisätietoa rekan liikkeistä saa osoitteesta http://www.hpkiertue.fi/.

Share: