Heidelberg myy Gallus-liiketoiminnan

3.8.2020 08:00Uutiset » Pakkaukset
Heidelberg jatkaa digitaalisen painoyksikön ja tarvikkeiden tuotantoa Galluksen Labelfire-etikettipainokoneeseen. Kuva: Gallus.

Painokonevalmistaja Heidelberg myy etikettipainokoneita valmistavan Gallus-yrityksen. Kauppa on jatkoa Heidelbergin uudelle strategialle keskittyä arkkipainamiseen offset-tekniikalla.

Gallus-liiketoiminnan ostaa sveitsiläinen pakkausalalla toimiva Benpac Holding-yritys. Se on kasvanut viime vuosina yrityskauppojen avulla ja osti viime vuonna Muller Martinin tehtaan Sveitsissä. Benpacilla on 3 150 työntekijää ja se toimii pääasiassa USA:ssa ja Aasiassa.

Heidelberg saa myynnistä 139 miljoonaa euroa. Yritys jatkaa digitaalisen painoyksikön ja tarvikkeiden tuotantoa Galluksen Labelfire-etikettipainokoneeseen.

– Luovumme kapean radan painokoneista ja fleksopainokoneista keskittyäksemme toimittamaan innovatiivisia ratkaisuja koko arkkipainamisen arvoketjuun. Säilytämme digitaalisen painamisen asiantuntemuksen ja tulemme jatkamaan perinteisten painokoneiden digitalisoimista, kommentoi kauppaa Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Heidelberg pysyy myös aktiivisena etikettien painamisessa tarjoamalla siihen offsetpainamisen ratkaisuja.

Heidelbergin taloudellinen tilanne on heikentynyt ja liikevaihto putosi 5,7 % maaliskuussa päättyneellä tilikaudella 2,35 miljardiin euroon. Yritys tuotti tappiota 343 miljoonaa euroa. Tiedotteen mukaan kannattavuutta heikensivät erityisesti koronakriisin vaikutukset ja saneeraustoimet.

Share: