HD-Flexo -painolaatua Pyrollin yksiköissä

9.2.2011 11:42Uutiset » Toimiala

Pyroll_HD-flexo

Pyrollin Lempäälän, Tervajoen ja Ypäjän pakkauksia ja pakkausmateriaaleja valmistavat yksiköt ovat saaneet yhteistyössä helsinkiläisen reprotalo Marvacon kanssa alalla arvostetun HD-Flexo -kumppanuustodistuksen. Todistuksen on antanut belgialainen fleksopainotekniikan edelläkävijä EskoArtwork, joka suunnittelee ja valmistaa HD-Flexoon liittyviä ohjelmistoja. EskoArtwork myönsi kumppanuustodistuksia nyt ensimmäistä kertaa Suomessa toimiville fleksopainotaloille.

Todistus koskee HD-Flexo –tekniikalla toteutettujen fleksopainettujen tuotteiden painatuksen laatukriteereitä. Kokonaisuuteen liittyy sekä uuden sukupolven digitekniikkaa edustavat painolaatat että Pyrollin yksiköiden ja Marvacon yhteistyö painokoneiden asetusten tallennuksessa ja vedosten tulostuksessa. Periaatteena on, että kullekin painokoneelle määritellään yksilöllisesti ne tekniset reunaehdot, joilla saavutetaan paras painojälki.

HD-Flexo –tekniikan käyttöönottoa on vauhdittanut Pyrollin asiakkaiden tarve käyttää myös fleksopainetuissa pakkauksissa entistä enemmän vaativia sävykuvia ja häiverastereita. Nyt nämä aiemmin fleksotekniikalle hyvin haasteelliset kuva-aiheet pystytään toteuttamaan terävinä ja kirkkaina. Erityisesti leipomot ja muut elintarvikepakkaajat kehittävät jatkuvasti pakkauksiaan teknisesti entistä vaativampaan suuntaan.

Nyt kumppanuustodistuksen saaneista Pyrollin tehtaista Lempäälän yksikkö valmistaa paperipusseja ja –kääreitä, Ypäjän yksikkö (Ypap Oy) flowpack-laminaatteja, fastfood-kääreitä ja teollisuuskääreitä sekä Tervajoen yksikkö (Polyno Oy) muovipusseja ja ratamuotoisina toimitettavia muovipakkausmateriaaleja.

Kuvassa: Pyrollin Lempäälän yksikössä HD-Flexo -todistuksen vastaanottivat tehdaspäällikkö Erja Sulasaari-Mäki ja tuotantopäällikkö Jari Salminen. Kuvassa keskellä Marvacon painatustuotantopäällikkö Tomi Havia.

Share: