Graphic Metalin liiketoiminta uuteen omistukseen

9.6.2017 07:49Uutiset » Toimiala
Graphic Metalin Vesa Valkama (vas.) ja Bitpressin Matti Lindqvist löivät kättä päälle liiketoimintakaupan kunniaksi 8.6.2017. Liiketoiminta siirtyy Bitpressille 1.7.2017.

Helsinkiläisen Graphic Metal Oy:n liiketoiminta siirtyy 1.7. alkaen Bitpress Oy:n omistukseen. Molemmat yhtiöt ovat graafisen alan laitteiden, ohjelmistojen ja tarvikkeiden maahantuontiin ja jälleenmyyntiin keskittyviä yrityksiä. Mukana kaupassa siirtyvät kaikki Graphic Metalin tuote-edustukset mukaan lukien Screen ja Komori. Graphic Metalin tuoteasiantuntijat Jarmo Jalonen ja Johannes Kauppi siirtyvät myös Bitpressin palvelukseen.

– Olemme hyvin tyytyväisiä tehtyyn kauppaan, sillä kaupan myötä saamme uusia todella hyviä edustuksia ja myös kokeneita osaajia. Komorin laadukkaat offset- ja inkjetpainokoneet, Screenin laaja tuotesortimentti, Okin digipainokoneet, CGS-ohjelmistot ja myös esimerkiksi painokumit ja -värit ovat meille uusia kasvun mahdollistajia. Meillä on jo myynnissä ennestään Kodakin painolevyt ja levytulostimet, joita Screenin levytulostintarjonta tulee täydentämään, Bitpressin toimitusjohtaja Matti Lindqvist kertoo ja jatkaa:
– Olemme jo itse asiassa sopineet ensimmäisestä Screenin levytulostinkaupasta Vaasaan UPC:lle. Heille toimitetaan heinäkuun alussa ison VLF-formaatin PlateRite Ultima 40000SX -tulostin. Kyseessä on 80-sivuinen ctp-levytulostin eli todellinen työjuhta.

Graphic Metalin toimitusjohtaja Vesa Valkama täyttää elokuussa 71 vuotta ja hän oli jo muutaman vuoden etsinyt uutta kotia Graphic Metalin tuotteille.
– Graphic Metal perustettiin jo vuonna 1979, joten melkein 40 vuoden ikään yritys pääsi. Itselläni ikää on jo kuitenkin vähän enemmän, joten viisainta oli löytää hyvä jatkaja liiketoiminnalle. Bitpressin kanssa neuvottelut etenivät tänä keväänä nopeasti ja kitkattomasti. Olen erittäin tyytyväinen, että asiakkaamme saavat jatkossakin edustamillemme tuotteille asiantuntevan palvelun. Voin siis vähitellen siirtyä rauhallisin mielin eläkepäiville, Valkama naurahtaa.

Bitpress työllistää liiketoimintakaupan jälkeen yhteensä 8 henkilöä.

Jarkko Hakola

Share: