Grano ja Multiprint yhdistyvät

19.5.2015 09:32Uutiset » Toimiala

Grano ja Multiprint ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhdistymisestään. Grano ja Multiprint ovat jo nyt paino- ja tulostusalan merkittävimpiä yrityksiä. Yhdistymisen jälkeen niistä muodostuu yhtiö, jonka liikevaihto nousee noin 90 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä yli 800:aan.

Panostajan tiedotteen mukaan Grano ja Multiprint ovat olleet alansa edelläkävijöitä ja niiden tarjonta, osaaminen ja asiakaspeitto täydentävät toisiaan. Päällekkäisiä toimintoja on vain vähän, ja ne sijoittuvat pääosin pääkaupunkiseudulle. Yhdistymisen jälkeen yrityksen toimipisteitä on 23 kaupungissa kattaen Suomen Oulusta Helsinkiin.

Granon toimitusjohtaja Heimo Viinanen siirtyy kesäkuun aikana yhtiön hallituksen jäseneksi ja johdon erityistehtäviin yhdistymisen läpiviemiseksi. Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen ottaa vastaan yhtiön toimitusjohtajan tehtävät.

Yrityskauppa edellyttää Multiprintin pääomistajan partiolippukunta Turun Metsänkävijät ry:n hyväksyntää. Järjestely on tarkoitus viedä loppuun kesän 2015 aikana. Uuden yrityksen enemmistöomistaja on Panostaja. Muu omistus jakautuu Turun Metsänkävijöiden ja toimivan johdon kesken.

Share: