Fuusioita: Canon & Océ, Agfa & Gandi

17.11.2009 01:00Uutiset » Toimiala

Eilen iltapäivällä tuli peräti kaksi merkittävää fuusiouutista. Ensin Agfa kertoi ostavansa suurkuvatulostinvalmistajana tunnetun kanadalaisen Gandi Innovations -yrityksen. Muutama tunti sen jälkeen tuli vielä suurempi uutinen eli Canon on ostamassa yhden kilpailijansa, hollantilaisen Océn.

Canon on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen Océn maailmanlaajuisista toiminnoista noin 730 miljoonalla eurolla. Yrityksillä on yhteisenä tavoitteena kasvaa selkeäksi markkinajohtajaksi graafisella alalla tarjoten kaikki tulostusratkaisut niin koti-, toimisto- kuin ammattiympäristöihin. Molempien yritysten pääjohtajat ovat erittäin myötämielisiä kaupan syntymiseen. Océn toimitusjohtaja Rokus van Iperen sanoo:

– Odotan innolla yhdistymistä Canonin kanssa. Sovimme loistavasti yhteen, sillä jaamme samanlaiset toiminta-arvot. Molemmilla on vahva sitoutuminen teknologian ja innovaatioiden kehittämiseen. Konsolidoituvilla markkinoilla tämä fuusio on paras mahdollinen, ja se parantaa entisestään R&D-työtä sekä valmistus- että jakeluprosesseja.

Agfasta panostaa lisää mustesuihkuosaamiseen

Agfa puolestaan noudattaa mustesuihkustrategiaansa ostamalla kanadalaisen Gandi Innovationsin. Gandi on vuonna 2001 perustettu mustesuihkulaitteiden valmistaja, joka on nopeasti saanut erittäin hyvän aseman suurkuvatulostuksen markkinoilla. Agfalla on ennestään mustesuihkuarsenaalissa Anapurna-malliset suurkuvatulostimet sekä digitaaliseen silkkipainamiseen suunniteltu M-Press Tiger. Agfan mustesuihkupuolen varatoimitusjohtaja Richard Barham kertoo:

– Gandi Innovationsin ja Agfa Graphicsin tuoterepertuaarin yhdistäminen kasvattaa mustesuihkuliiketoiminnan osuuttamme merkittävästi. Meillä on nyt entistä täydellisempi tuotepaletti. Portfoliomme koostui ns. entry-level- ja high-end-tason mustesuihkuratkaisuista, joten Gandi Innovationsin “keskiluokan” (mid-range) suurkuvatulostimet sopivat tarjontaamme täydellisesti.

Raportoimme myöhemmin lisätietoja kaupoista ja miten ne mahdollisesti vaikuttavat Suomeen.

Share: